NRK Meny
Normal

Dødelig hetebølge i India har krevd 2200 liv

Mer enn 2200 mennesker har mistet livet i hetebølgen som har rammet India den siste uken. Det gjør den til den femte dødeligste hetebølgen registrert i historien.

En indisk gutt heller vann fra vannpost

Bare fredag og lørdag ble det rapportert om 200 nye døde i delstatene Andhra Pradesh og Telangana. Der har temperaturene ligget mellom 40 og 45 grader de siste dagene, til tross for enkelte regnbyger.

Sykkeltaxi i New Dehli under hetebølge

Det er middagsstille på holdeplassen for sykkeltaxier i new Dehli og sjåførene tar seg en blund i skyggen.

Foto: Chandan Khanna / Afp

Søndag var det ventet temperaturtopper på opptil 46 grader.

De fleste omkomne er eldre og fattige som ikke kan ta seg råd til å holde seg hjemme fra jobben.

Ber folk søke skygge

Oppfordringen har gått ut fra myndigheten til alle sykehus i de rammede regionene om å ta imot folk med tegn på heteslag. Leger har fått inndratt permisjoner og fridager.

Kommunale myndigheter har kjørt ut drikkevann til fattige boligområder, og frivillige deler ut kald drikke til forbipasserende.

Mange steder i storbyene ses folk som sover i skyggen, på fortauet, langs togskinnene, under baldakiner, – og noen ganger midt i solsteken.

Drosjesjåfør tar seg en hvil i Kolkata

I Kolkata oppfordrer drosjesjåførenes fagforening sjåførene til å holde seg unna gatene mellom kl. 11 og 16 når sola steker som verst.

Foto: DIBYANGSHU SARKAR / Afp

I Kolkata har drosjesjåførens fagforening oppfordret sjåførene til å holde seg borte fra gatene mellom kl. 11 og 16 når sola steker som verst.

Hetebølgen har i år kommet ekstra tidlig. I tillegg er dødstallene dobbelt så høye som de pleier være på denne siden av sommeren.

Venter på monsunregnet

Hetebølgen vil trolig vare et par dager til, før monsunregnet ifølge meteorologene kommer onsdag.

Ifølge Emergency Events Database (EM-DAT) er hetebølgen den nest verste som er registrert i Indias historie, etter hetebølgen i 1998, da 2.541 mennesker mistet livet.

Den dødeligste hetebølgen i databasen er den som rammet Europa i 2003. Da mistet 71.000 mennesker livet.

Mange omkomne i hetebølge i india
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt