NRK Meny
Normal

22 soldater meldt drept i Sudan

22 soldater skal ha blitt drept etter skuddveksling på grensen mellom Sudan og Sør-Sudan. Nå fryktes det at kampene har spredt seg til andre provinser.

Oljeanlegg i den sørsudanske delstaten Unity

22 soldater har blitt drept i nye kamper mellom Sør-Sudan og Sudan.

Foto: ROBERTO SCHMIDT / Afp

– Kampene fant sted tirsdag ved en elv som deler de to landene, etter at en sudansk soldat skjøt en sørsudansk soldat som skulle hente seg litt vann fra elven, sier Barnaba Marial Benjamin, talsmann for sørsudanske myndigheter, ifølge AP.

Drapet utløste en skuddveksling som endte med syv døde sørsudanere og 15 døde sudanere.

Fryktes kampene har spredt seg

Sammenstøtet fant sted nær byen Meiram, langs grensen mellom Kordofan-provinsen i Sudan og Bahr el Ghazal i Sør-Sudan. Det har ikke vært kamper i området tidligere, og mange er bekymret for at konflikten har spredt seg til andre regioner.

Benjamin har derimot omtalt hendelsen som en «misforståelse», og sagt at han ikke tror kampene i dette området vil fortsette.

Ingen nye kamper i oljeområdet

Skuddvekslingen ved elven kommer midt i den langt mer voldelige konflikten som utspiller et annet sted langs den felles grensen, nemlig rundt oljebyen Heglig. Sørsudanske tropper tok kontroll over byen forrige uke, og sudanske fly har bombet Sør-Sudans Unity-provins som en del av de kampene.

Benjamin sa at det ikke har vært nye kamper rundt Heglig onsdag.

Sør-Sudan fikk sin selvstendighet fra resten av Sudan i fjor sommer. Adskillelsen var resultatet av en folkeavstemning i sør som ble nedfelt i fredsavtalen fra 2005.

Adskillelsen kom før fordelingen av oljeforekomstene og grensedragning var endelig klarlagt, noe som har ført til konflikter og spenning i tiden etterpå.

Konflikten nå er den klart alvorligste siden Sør-Sudan fikk sin uavhengighet fra storebror i nord i fjor sommer. De to landene har begge beskyldt hverandre for å ville starte en ny krig.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt