22 omkom i jordskjelv

Flere titalls mennesker fryktes døde i et jordskjelv som rammet Afghanistan natt til fredag. Lokale myndigheter sier 22 er døde, mens landsbyboere sier det er minst 40.

Jordskjelv i Afghanistan
Foto: NRK

Skjelvene rammet i Khogyani i Nangahar-provinsen nær den pakistanske grensen, som er ca 90 kilometer øst for Kabul.

Flere dusin mennesker er fryktet døde etter jordskjelvet, sier landsbyboere og en kameramann fra Reuters.

Kameramannen er i landsbyen Mir Gadhkel. Han forteller at innbyggerne nå leter leter etter overlevende og døde i ruinene av husene.

Usikkert hvor mange som er døde

Foreløpig er dødstallene midlertidige.

- Fire landsbyer ble hardt rammet av de to jordskjelvene. 22 mennesker har blitt drept og 30 skadet. Flere enn 200 hjem har blit ødelagt, sier distriktssjefen i Khogyani-distriktet, Haji Said Rahman til AFP.

En innbygger i den rammede Nangarhar-provinsen opplyser på sin side at minst 40 personer er omkommet og 60 skadd. Opplysningene har ikke vært mulige å bekrefte.

- Tre av mine familiemedlemmer er døde og sju skadd. jeg tror minst 40 er døde. hundrevis av hus er ødelagt, sier landsbyboeren Gul Mohammed til Reuters.

Forsøker å finne levende og døde

Innenriksdepartementet i Kabul bekrefter foreløpig at 19 er døde, og forteller at politiet er i gang med redningsarbeidet.

- Arbeidet er i gang, og ruinene blir ryddet for å prøve å finne flere døde eller skadde mennesker, sier talsmann Zemarai Basharai til AFP.

Det første jordskjelvet inntraff klokken 23.30 norsk tid og ble målt til 5.,5 på Richters skala.

Det andre skjelvet kom to timer senere og var nesten like kraftig. Det ble målt til 5.1 på Richters skala.

Nord-Afghanistan og Pakistan blir ofte rammet av jordskjelv. Et jordskjelv målt til 7.6 på Richters skala rammet Pakistan og Kashmir i Oktober 2005. 74.000 mennesker døde og 3.5 millioner ble hjemløse.

Les: Over 73.000 døde i jordskjelvet

NRK.no oppdaterer saken.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt