22 funnet døde etter flystyrt i Nepal

Et lite fly med 22 mennesker om bord styrtet onsdag i Nepal. Flyet er lokalisert, og alle er funnet omkommet.

Flystyrt i Nepal

Sujata Shrestha, moren til en av kvinnene som var om bord, sørger etter at det ble kjent at flyet med datteren hadde styrtet.

Foto: STR / Reuters

Twin Otter-flyet tilhørende Tara Air var på vei fra Lamidanda i Himalaya-fjellene til Katmandu da det forsvant fra radaren kort etter å ha tatt av.

– Letemannskaper i helikoptre har lokalisert vraket av flyet der det hadde styrtet inn i en fjellside, men det er lite håp om overlevende, sa Dimlesh Lal Karma som leder redningsoperasjonen tidligere i dag.

Torsdag sier politiet i landet at alle passasjerene og kapteinen er døde.

Flyselskapet Tara Air sier at en av passasjerene er en amerikansk statsborger, mens de andre mest sannsynlig er nepalske, melder nyhetsbyrået AFP.

Redningsarbeidere fløy med to helikoptre til området der flyet hadde styrtet onsdag ettermiddag, men operasjonen måtte avlyses på grunn av tungt skydekke og lite lys.

Ikke uvanlig

Å reise med fly er svært vanlig i Nepal som har et dårlig utbygd veinettverk. Mange steder er så avsidesliggende og i så vanskelig terreng at eneste måten å komme dit på, er til fots eller med fly.

Ulykker med fly er ikke uvanlig. I august mistet 14 mennesker livet da det fly på vei til Mount Everest styrtet i dårlig vær. Blant passasjerene var det fire amerikanere, en japaner og en brite.

I fjor døde 19 mennesker, de fleste tyske turister, da et fly styrtet på flyplassen i Lukla, høyt oppe i Himalaya.

SISTE NYTT

Siste nytt