NRK Meny
Normal

22 skoleelever skadd i knivangrep i Kina

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

En mann angrep barn med kniv på en barneskole i Kina fredag.

22 barneskoleelever ble såret i et knivangrep på en skole i Henan-provinsen sentralt i Kina fredag. Heldigvis fikk angrepet et annet utfall enn massakren som fant sted i USA samme dag. I Newtown i Connecticut ble 26 personer drept ved en barneskole.

De kinesiske barna fikk stygge skader, flere fikk fingrer og ører kuttet av, ifølge CNN. Alle barna overlevde det brutale angrepet, men mange er kritisk skadd og ligger på sykehus.

Politiet har arrestert en 36 år gammel mann i forbindelse med angrepet, ifølge statlig media. Mannen skal ha psykiske problemer, skriver Chinanews.com.

I Kina er det i motsetning til USA forbudt å eie våpen privat. Pistoler og revolvere er kun tillatt til jakt dersom man har sertifikat.

Men istedet blir kniver hyppig brukt som våpen i Kina. Landet har måttet håndtere en rekke knivangrep mot skoleelever de siste årene.

Krav om ny våpenlov i USA

Skolemassakren som skjedde i Newtown fredag, den nest verste i USAs historie, har ført til en heftig debatt om landets våpenlover.

Søndag kunngjorde senator Dianne Feinstein fra Demokratene at hun vil legge fram et forslag for Senatet om forbud mot visse typer automatvåpen.

Flere andre kjente våpenmotstandere, som New Yorks borgermester Michael Bloomberg og Illinois-guvernør Pat Quinn, argumenterer også for strengere lover.

Men de møter ikke uventet stor motstand fra den mektige våpenlobby-organisasjonen National Rifle Association (NRA).

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt