217 pågrepet etter voldsomme demonstrasjoner i Washington D.C.

Politiet brukte tåregass mot over tusen demonstranter. Seks politifolk skal ha blitt skadd.

Trump demonstrasjon - Limousin i flammer i Washington

En limousine ble satt i brann i Washington D.C.

– Vi har hatt noen små trefninger, sier politisjef Peter Newsham, men betegner likevel innsettelseskvelden og -natta som suksessfylt.

217 personer er så langt pågrepet.

– Folk er 100 prosent velkomne til å komme hit og demonstrere på fredelig vis, men bryter dere loven, tar vi dere inn, legger han til.

Konfrontasjonene mellom demonstranter og politi begynte en omtrent time før innsettelsesseremonien og eskalerte utover kvelden.

Over 90 personer har blitt arrestert etter opptøyer i gatene i Washington i forbindelse med innsettelsen av Donald Trump. Politiet har tatt i bruk pepperspray og elektrosjokkvåpen mot aktivistene.

Politi og demonstranter utvekslet pepperspray og murstein i gatene.

Noen demonstranter kastet stein og asfaltbiter mot politiet, mens andre dyttet store søppelkasser av metall mot dem. En limousin ble satt fyr på og flere butikkvinduer knust.

Politiet brukte batonger, pepperspray og sjokkgranater for å spre mengdene. Det kunne høres høye smell kunne høres bare seks kvartaler fra der Donald Trump ble tatt i ed.

Ifølge politisjef Newsham ble seks politifolk skadd i urolighetene.

– Tre av dem etter å ha blitt truffet av flyvende objekter. Politiet kommer på jobb, akkurat som vanlige folk, og når de får en murstein i hodet er det unødvendig og alvorlig, sier han.

Pepperspray

Politiet brukte pepperspray for å spre demonstrantene.

Foto: John Minchillo / AP
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt