200 pågrepet utenfor domstolen i Moskva

Politiet i Moskva har pågrepet rundt 200 personer utenfor rettslokalene som møtte opp for å vise sin støtte til åtte andre demonstranter ble dømt til fengsel fredag.

Demonstranter pågrepet av politiet

Rundt tusen personer, deriblant flere opposisjonsledere, hadde samlet seg i gatene utenfor rettslokalet der de åtte ble dømt fredag for å vise sin støtte.

Foto: Denis Tyrin / Ap

De åtte aktivistene ble dømt for sammenstøt med politiet i mai i 2012 da president Vladimir Putin ble innsatt som Russlands president for tredje gang

Fredag var den en støttedemonstrasjon for de åtte utenfor domstolen. Rundt tusen personer, deriblant flere opposisjonsledere, hadde samlet seg i gatene utenfor rettslokalet der de åtte ble dømt fredag.

– Skam!

Den russiske domstolen dømte de åtte for «masseoppvigleri» og angrep på politiet for to år siden, skriver AFP.

Påtalemyndigheten har lagt ned påstand om fengsel i opptil seks år for de tiltalte. Hvilken straff de dømte får, blir klart på mandag da rettsforhandlingene fortsetter.

Menneskerettighetsorganisasjoner som Amnesty har hevdet at rettssaken er politisk motivert.

Flere av støttedemonstrantene i gatene fredag ropte slagord som «Frihet til de politiske fangene» og «skam!» som kommentar til dommen.

– Alle og enhver av oss her kunne ha blitt tiltalt i denne rettssaken. Det er forferdelig, sier Nina til AFP. Hun var en av de middelaldrende kvinnene som hadde møtt opp for å vise sin støtte.

Ifølge politiet må store utendørsforsamlinger forhåndsgodkjennes av myndighetene.

De arresterte rundt 200 av dem med begrunnelsen at demonstrasjonen var ordensforstyrrelse.

Demonstranter

De åtte demonstrantene ble funnet skyldig i masseoppvigleri i 2012 da Putin ble gjeninnsatt som president for tredje gang.

Foto: VASILY MAXIMOV / Afp

SISTE NYTT

Siste nytt