NRK Meny
Normal

200 Baath-medlemmer går av i protest i Syria

Over 200 medlemmer i Baath-partiet annonserte sin avgang i protest mot den dødelige aksjonen mot demonstrantene i Syria.

Baaths regjeringskontorer

Dette er en av partibygningene til Baath. Her i byen Deraa etter demonstrasjonene 22.mars

Foto: Khaled al-Hariri / Reuters

203 av medlemmene i Baath-partiet i Syria skal ha annonsert sin resignasjon onsdag, ifølge nyhetsbyrået AFP.

De går av i protest mot de dødelige aksjonene mot demonstranter i Syria. I over seks uker har demonstrasjonene foregått i hele landet, og så langt har minst 400 mennesker blitt drept.

I en relatert utvikling onsdag melder Al-Arabyia at beboerne i byen Deraa klager på vann- og matmangel.

Holder ekstraordinært møte

FN skal holde et ekstraordinært møte om Syria på fredag på forespørsel fra USA, som krever at de dødelige angrepene på demonstrantene må stoppe.

– Det inernasjonale samfunnet er sjokkert over drapene på hundrevis av sivile i forbindelse med fredelige protester den siste uken, sa Eileen Donahoe, ambassadør for menneskerettigheter i USA til Reuters.

Siste fra Syria: Opptøyene fortsetter

I morgentimene onsdag ble det sett militære kolonner med lastebiler som fraktet stridsvogner på ringveien ved hovedstaden Damaskus.

– En militærkolonne med minst 30 stridsvogner kjørte på ringveien. Stridsvognene ble fraktet fra sørvest for Damaskus ved Golanhøydene mot Douma og Deraa der det har vært demonstrasjoner, sa et øyenvitne til nyhetsbyrået Reuters.

Forstaden Douma til Damaskus og den sørlige byen Deraa har vært to av stedene der de største demonstrasjonene har pågått mot regimet. De siste dagene har det vært mange meldinger om at regimet setter hardt mot hardt i disse byene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt