NRK Meny
Normal

Vinterstorm i USA: Flere tusen flypassasjerer værfaste

En vinterstorm nordøst i USA har ført til at minst 200 flyginger er kansellert.

Vinterstorm, USA

VENTER SNØSTORM: Ifølge værsenteret i USA vil det i New York mot Maine falle opp til fem centimeter snø i timen torsdag.

Foto: EDUARDO MUNOZ / Reuters

En kraftig vinterstorm har utløst tornadoer flere steder i sørstatene i USA denne uken. Stormen har pågått i flere dager, og minst fem personer har mistet livet.

Nå er stormen godt i gang med å feie over nordøstlige USA.

Det skal i løpet av natten lokal tid torsdag falle opp til 40 centimeter snø flere steder i New England-regionen.

Reisende i New York rammet

Flyavganger ved flyplassene John F. Kennedy International, Newark og LaGuardia var onsdag kveld rammet av store forsinkelser.

Ifølge værsenteret i USA vil det i New York mot Maine falle opp til fem centimeter snø i timen. Det er i tillegg ventet kraftige vinder med en hastighet på opp til 80 kilometer i timen.

Rundt 200 flyavganger for torsdag ble allerede kansellert onsdag kveld, ifølge nettstedet FlightAware.com. Dermed ser det ut til at tusenvis av julereisende nok en gang blir værfaste.

– Vi forventer at antall kanselleringer og forsinkelser vil stige betydelig når stormen treffer NYC-området. Det største problemet med denne stormen er den sterke vinden. Dette fører til betydelige kapasitetsbegrensninger, forsinkelser og kanselleringer, sier Daniel Baker, direktør i FlightAware.

American Airlines er et av de verst rammede flyselskapene, med rundt 30 kansellerte avganger.

200.000 strømløse

Rundt 1600 flyavganger til og fra sørstatene ble kansellert eller forsinket. Texas og Arkansas opplevde vinder med en hastighet på over 60 kilometer i timen.

Trær og strømlinjer ble blåst over ende. 200.000 mennesker i Arkansas og Alabama var uten strøm onsdag.

Fem personer omkom i trafikkulykker relatert til uværet. I Texas omkom en mann da han ble truffet av et fallende tre i nærheten av Houston.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt