20 skal være drept av Beirut-bombe

20 personer skal være drept i et bombeangrep mot Hizbollah nær Beirut i Libanon.

En bilbombe har gått av i Beirut, like ved en av Hizbollahs bygninger.

SE VIDEO: En kraftig eksplosjon har rystet en forstad i Beirut.

En syrisk islamistgruppe sier den står bak aksjonen.

Bombeangrepet øker faren for at borgerkrigen i Libanons naboland Syria for fullt skal spre seg til Libanon.

– Jeg vet ikke hva som skjedde. Det føltes som om vi ble rammet av et jordskjelv, sier en ung mann som blør fra et sår i magen, til Reuters.

Den syriske opprørsgruppen Aisha-brigadene sier anslaget var rettet mot den sjiamuslimske Hizbollah-bevegelsen, som står sterkt i Beirut-forstaden hvor eksplosjonen skjedde. Islamistene lover også ytterligere angrep mot Hizbollah.

– Dette er andre gang vi bestemmer hvor og når slaget skal stå. Og dere vil, hvis Gud vil, oppleve mer, sier en maskert mann omsluttet av to andre i en videouttalelse rettet til Hizbollahs leder Sayyed Hassan Nasrallah.

Bomben gikk av i nærheten av Sayyed al-Shuhadaa-komplekset, hvor Nasrallah ofte holder sine taler.

Over 20 mennesker mistet livet i bombeangrepet

Ifølge libanesiske sikkerhetskilder mistet over 20 mennesker livet i et voldsomt bombeangrep mot en forstad til Libanons hovedstad Beirut torsdag kveld.

Foto: Mahmoud Kheir / Reuters/NTB Scanpix

Fastklemt i bygninger

En sikkerhetskilde i Libanon opplyser at 20 mennesker ble drept i aksjonen. Ifølge Røde Kors ble over 200 mennesker såret, og flere av dem ble sittende fastklemt i sammenraste bygninger.

– Tilstanden er alvorlig for enkelte av de sårede, så vi forventer at antallet drepte vil stige, sier George Kattaneh, som leder Libanons Røde Kors.

Det skal ha vært en bilbombe som ble detonert i Beirut-forstaden.

Et øyenvitne nyhetsbyrået Reuters snakket med på stedet, opplyste at minst fem bygninger og rundt 100 biler i området ble ødelagt i eksplosjonen, som skjedde midt i rushtrafikken.

En søyle av svart røyk steg opp fra det tett befolkede området sør for Libanons hovedstad etter eksplosjonen.

I juli ble over 50 mennesker såret i et bombeangrep i det samme distriktet.

Det endelige tallet på omkomne etter bilbomben i Libanons hovedstad Beirut er ennå ikke klart. Det statlige nyhetsbyrået melder at minst 14 skal være drept og 212 er skadd i angrepet, som fant sted i en sørlig forstad torsdag. Flere biler og bygninger tok fyr. En syrisk islamistgruppe sier den står bak aksjonen.

SE VIDEO: En voldsom bombe rammet torsdag kveld en Hizbollah-dominert forstad til Libanons hovedstad Beirut.

Hizbollah og Assad

Hizbollah er en nær alliert av regimet til president Bashar al-Assad i Libanons naboland Syria, hvor en blodig borgerkrig ifølge FN har krevd over 100.000 menneskeliv de siste to årene.

Libanons regjering har forsøkt å holde seg nøytral i borgerkrigen. Men den mektige og tungt bevæpnede Hizbollah-bevegelsen har gått inn i direkte kamper inne i Syria, hvor den har støttet Assad-regimets styrker i kamp med
opprørsgrupper.

Mens Libanons sunnimuslimer i hovedsak støtter opprørerne i Syria, slutter landets sjiamuslimer opp om Assad, som tilhører alawittene, en sjiamuslimsk mystikersekt.

SISTE NYTT

Siste nytt