Hopp til innhold

20 drept i eksplosjon på busser i Afghanistan

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Minst 20 mennesker ble drept og tolv såret da to minibusser ble rammet av en eksplosjon i Herat-provinsen i Afghanistan torsdag.

Trolig ble eksplosjonen utløst av en landmine i veien, ifølge talsmann Mahiuddin Noori ved kontoret til guvernøren i Herat. Han la skylden for eksplosjonen på væpnede opprørsgrupper.

Eksplosjonen fant sted i Owbi-distriktet i Herat, som ligger vest i Afghanistan. Flere av de drepte og skadde var kvinner og barn.

Taliban og andre opprørsgrupper bruker ofte gammel ammunisjon til å lage bomber mot de utenlandske styrkene og regjeringen til Hamid Karzai. Men slike improviserte sprengladninger rammer også ofte sivile kjøretøyer på de afghanske veiene.

Litt tidligere ble to afghanske sikkerhetsvakter drept da en mann kjørte en lastebil lastet med en bombe fram til porten til en amerikansk base i Gardez i Paktia-provinsen i Øst-Afghanistan. Taliban påtok seg ansvaret for angrepet.

– En selvmordsbomber forsøkte å angripe basen med en lastebilbombe, men han ble stanset ved den første porten og utløste bomben der, sier politisjefen i Paktia, Abdul Ghafar Sapai.

Basen er godt bevoktet. Avstanden fra den første porten til hovedinngangen er over 100 meter, og det er en rekke sementsperringer på veien.

To afghanske vektere døde i en annen eksplosjon, som skjedde ved en tungt voktet militærbase i Afghanistan.

SISTE NYTT

Siste nytt