Minst 20 døde og mange skadd i T-baneulykke i Moskva

Minst 20 mennesker er bekreftet omkommet etter at et tog på undergrunnsbanen i Moskva sporet av tirsdag morgen.

APTOPIX Russia Subway Derailment

Minst tolv mennesker har mistet livet etter at et tog på undergrunnsbanen i Moskva sporet av tirsdag morgen.

Foto: Ivan Sekretarev / Ap/NTB Scanpix

Avisen Russia Today siterer departementet for krisehåndtering på at 20 mennesker nå er meldt omkommet etter ulykken. Føreren av toget skal være blant de omkomne.

Dødstallet fortsetter å stige etter ulykken som skjedde i rushtrafikken på linjen mellom Arbatsko og Pokrovskaya vest i Moskva.

– For øyeblikket har sju lik blitt overlevert til etterforskere. De er fire menn og tre kvinner. I den første vogna blir seks lik trukket ut samt seks lik i den andre vogna, sier Alexander Gavrilov i Moskvas avdeling i nødhjelpsdepartementet.

118 personer er innlagt på sykehus, hvorav en tredel av dem er alvorlig skadd, sier Aleksej Khripun som representerer byens helsemyndigheter til en russisk tv-stasjon.

Et øyenvitne som satt i vogn nummer to, forteller til Russia Today at togets fremste vogn fikk de største skadene etter krasjet.

– Lysene gikk av, og jeg ble kastet opp i luften. Det var blod på gulvet og mennesker med hodeskader og brukne armer. Det brøt ut full panikk, sier den unge mannen, som heter Ivan.

Ulykke i Moskva

TV-bilder viste redningsarbeidere som bar skadde på bårer, mens ambulansepersonell behandlet andre på nærliggende gressområder.

Foto: SERGEI KARPUKHIN / Reuters/NTB Scanpix

– Årsaken er ikke kjent

Minst 24 personer er blitt fraktet til sykehus med luftambulanse. Til RIA Novosti opplyste Golukhov at rundt 60 ambulanser var sendt til stedet. Moskvas viseordfører Peter Birjukov sier det ikke er noen i live inne i vognene. Viseordføreren opplyser videre at årsaken til ulykken foreløpig er uklar.

– Årsaken er ikke kjent, arbeidet fortsetter, sier Birjukov.

Russlands granskningskommisjon, som etterforsker årsaken til ulykken, har ikke mistanke om at opprørere står bak hendelsen, slik det har vært tilfelle flere ganger de siste årene.

Ulykken skjedde da toget plutselig bremset i en tunnel i morgenrushet. Ifølge etterforskere kan årsaken være at toget fikk et feil signal.

– Signalet ble vist feilaktig på grunn av et spenningsfall, sier talsmann for den russiske granskingskommisjonen Vladimir Markin.

Innesperrede passasjerer

Redningsarbeidere forsøkte tirsdag morgen å få innesperrede passasjerer ut av en av vognene i tunnelen. Rundt 200 personer skal ha blitt evakuert fra ulykkesstedet, opplyser nødhjelpspersonell til TV-stasjonen Rossija-24.

TV-bilder viste redningsarbeidere som bar skadde på bårer, mens ambulansepersonell behandlet andre på nærliggende gressområder.

Ulykken er en av de mest alvorlige på undergrunnsbanen i byen på flere år.

Undergrunnsbanen i Moskva er en av verdens travleste pendlersystemer. Rundt ni millioner passasjerer reiser hver dag med metroen gjennom Russlands hovedstad, som med sine rundt 12 millioner innbyggere er Europas største by.

T-baneulykke i Moskva

24 personer har blitt fraktet til sykehus med luftambulanse. Til RIA Novosti opplyste Golukhov at rundt 60 ambulanser var stasjonert på stedet.

Foto: SERGEI KARPUKHIN / Reuters/NTB Scanpix

SISTE NYTT

Siste nytt

Kan ha lurt Hamas med psykologisk krigføring, men det avviser Israel

Natt til fredag meldte det israelske forsvaret at de var på vei inn i Gaza med bakkestyrker. Det var ikke riktig, men Hamas-lederne kan ha blitt lurt inn i en dødelig felle.