1,5 millioner ville ta på Jesus-statue

Troende på Filippinene trosset advarsler om terror og tok til gatene i Manila for å hylle det de mener er en hellig statue.

Rundt 1,5 million troende katolikker tok til gatene i sentrum av hovedstaden Manila for å hylle den svarte statuen av Jesus som de mener har mirakuløse krefter.

Statuen av Jesus knelende med et kors, kjent som Den sorte nasareeren, ble båret gjennom de trange gatene i byens årlige parade.

I år har den britiske og amerikanske ambassaden rådet deltakere til å være ekstra på vakt, og politiet har advart om mulige terrorangrep fra militantgrupper med tilknytning til IS.

Myndighetene forbyr våpen, bruk av droner, ryggsekker, og fyrverkeri under festivalen. Skarpskyttere har overvåket folkemengden fra toppen av flere bygninger i byen, skriver nyhetsbyrået AP.

4000 soldater, politi og helsepersonell er på jobb i forbindelse med arrangementet. Ifølge nyhetsbyrået AP har Røde Kors tatt hånd om rundt 1000 personer for mindre skader.

Mener den velsigner og helbreder

Rundt 80 prosent av de 100 millioner innbyggerne på Filippinene er romersk-katolske og den tidligere spanske kolonien er kjent for sine fargerike, religiøse festivaler.

Under arrangementet mandag strakk folk seg etter statuen i håp om å bli velsignet eller helbredet.

– Min mening med å være her er for å vise takknemlighet overfor herren og alle velsignelsene han har gitt meg og familien min, sier festivaldeltaker Jimray Bacomage til Reuters. Han hevder Den storte nasareeren har helbredet hans brukne arm.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt