NRK Meny
Normal

19 skadet i skyting i New Orleans

Amerikansk politi leter etter flere gjerningsmenn som skal ha skutt mot en parade på morsdagen i New Orleans. To barn og 17 voksne er skadet etter skytingen.

Skytedrama under parade i New Orleans

19 personer er skadet etter skyting under en parade i anledning morsdagen i New Orleans, USA søndag. Forbipasserende hjelper et skuddoffer på bildet.

Foto: Lauren McGaughy / Ap

En 10 år gammel jente og en 10 år gammel gutt er blant de 19 personene som er blitt skutt under en parade i anledning morsdagsfeiringen i New Orleans i USA.

I tillegg til de to barna, skal 10 menn og syv kvinner være såret etter skytingen. Ti-åringene slapp unna med lettere sår, mens en mann og en kvinne er under operasjon som følge av skuddsårene.

Det er foreløpig ingen som er drept, og de fleste skadene var ikke livstruende, opplyser politiet i New Orleans.

Omstendighetene fortsatt uklare

Skyting i New Orleans

Politiet leter etter tre gjerningsmenn etter skytingen i New Orleans hvor to barn og 17 voksne ble skadet. Ingen er drept, men flere er alvorlig såret.

Foto: Michael DeMocker / Ap

Omstendighetene rundt skytingen søndag er fortsatt uklare, og det er ikke kjent hva motivet kan ha vært.

– Det ser ut til at to eller tre personer, av grunner som er ukjente for oss, begynte å skyte mot eller i menneskemengden, sier Garry Flot, talsmann for det lokale politiet.

Han legger til at det hele var over i løpet av noen få sekunder. Ingen ble drept, men to av de skadde er blitt operert på sykehus.

Den yngste av de som ble skutt var ei jente på 10 år og en gutt på 10 år, melder den lokale TV-kanalen WWLTV. Politiet mistenker at tre gjerningsmenn var involvert i skytingen.

– Skuddene begynte å hagle, og alle begynte å springe. Det neste jeg hørte var at 10-15 personar var blitt skutt, sa et øyenvitne til den lokale TV-stasjonen WDSU.

Tre er kritisk såret

Ifølge avisen Times-Picayune skal tre personar ha blitt sett løpende fra åstedet. En reporter for avisa hørte minst seks skudd bli avfyrt.

Ingen skal så langt ha blitt drept i skytingen, men minst tre skal være kritisk såret.

Over 300 personar deltok i jazzparaden under den amerikanske morsdagsfeiringen i Frenchmen Street, nord i byen. Skytingen skal ha skjedd rundt klokka 14, lokal tid. Politiet har så langt ikke sagt noe om motivet.

Er du i New Orleans? Kontakt oss på tips@nrk.no

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt