Minibuss ødelagt av veibombe

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

19 mennesker ble drept da bilen de satt i, kjørte på en bombe skjult i veikanten i Helmand-provinsen sør i Afghanistan i dag.

– De 19 ble drept da minibussen de satt i, traff en veibombe. Alle de drepte er sivile, og det er kvinner og barn blant dem, sier Daud Ahmadi, talsmann for de lokale myndighetene.

Fem mennesker ble såret da bomben eksploderte.

Blodig uke i Afghanistan

Dermed går det mot en svært blodig uke i Afghanistan, og det er sivile det først og fremst går utover.

I går ble 59 mennesker drept i bombe­angrep mot sjiamuslimske helligdommer i Kabul og i Mazar-i-Sharif – 55 av dem i Kabul.

Norge fordømte i dag selvmordsangrepene i Kabul og Mazar-i-Sharif under den sjiamuslimske høytiden Asjura.

- Angrep på religiøse og andre minoriteter undergraver forsøkene det afghanske folket gjør på å bygge et stabilt, demokratisk og fredelig land, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Gjør livet farlig

Veibomber som jevnlig blir utplassert av Taliban-ledede opprørere, gjør det svært vanskelig for landets innbyggere å forflytte seg, selv i lokalmiljøet.

Taliban-milits har slåss i 10 år mot den NATO-ledede internasjonale styrken og den afghanske hæren. I dag står rundt 140.000 utenlandske soldater i landet.

Antall sivile som er drept i konflikten i Afghanistan, økte med 15 prosent i første halvår i år, melder FN. 1462 mennesker ble drept de første seks månedene. Taliban og andre opprørere fikk skylden for 80 prosent av drapene.

AFGHANISTAN - begravelse for 55 bombeofre i Kabul

De 55 ofrene for bombeangrepet i Kabul i går ble begravet i dag.

Foto: OMAR SOBHANI / Reuters

SISTE NYTT

Siste nytt