NRK Meny
Normal

19 drept i selvmordsangrep i Irak

Et selvmordsangrep tok mandag livet av minst 19 mennesker ved en militærbase i den irakiske byen Taji, opplyser politi og helsepersonell.

Mideast Iraq Violence

ARKIV: Bombeangrep mot statlige institusjoner er ikke uvanlgie i Taji. Her er retstene etter en bombe som ble sprengt mot rådhuset i Taji i sommer.

Foto: Hadi Mizban / Ap

Ytterligere 24 personer ble såret. Selvmordsbomberen slo til ved inngangen til basen, der det også ligger et fengsel. Blant de drepte er elleve fangevoktere.

Det er foreløpig uklart om angrepet var et forsøk på at noen innsatte skulle rømme fra fengselet. Angrep og rømninger fra fengsel er vanlig i Irak, skriver Reuters og AFP.

Det er det tredje større angrepet på fem dager i Irak.

Angrepet mandag skjedde idet en minibuss kjørte opp foran inngangen og inn i basen, der sjåføren utløste bomben. Mandag skulle flere av fangene ha fått besøk av familie.

Byen Taji ligger 20 kilometer nord for Bagdad.

Frykter voldsoppsving i slutten av året

Om få uker skal amerikanske soldater trekke seg ut av landet, og irakerne selv for ansvaret for sikkerheten.

Volden i Irak har avtatt de siste åra, siden de turbulente åra 2006 og 2007, men angrep er likevel vanlig. I oktober ble 258 personer drept , ifølge offisielle tall.

Den amerikanske generalen Lloyd Austin, som leder de amerikanske styrkene i Irak, har advart mot at landets sikkerhetsstuasjon vil bli verre når de amerikanske stryrkene trekker seg ut.

Han tror grupper som Al Qaida vil benytte seg av maktvakumet, og forsøke å overta landet.

De amerikanske soldatene skal etter planen forlate Irak i slutten av 2011.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt