19 busspassasjerer drept i Etiopia

Væpnede opprørere skjøt og drepte 19 personer på en buss vest i Etiopia mandag, opplyser lokale myndigheter.

Gjerningsmennene var utstyrt med maskingevær, og stjal penger og klær fra passasjerene før de skjøt dem, melder AFP.

Ifølge BBC var alle de drepte menn. I tillegg skal fem kvinnelige passasjerer ha blitt bortført.

Ingen er pågrepet, opplyser den regionale presidenten Omot Odeng Olol.

– Vi har satt inn store styrker og leter fortsatt, men de er ikke tatt, sier han.

Sikkerheten i området skal ha blitt trappet opp siden angrepet, og Olol mener det er lite trolig at det skal komme flere angrep.

Det er fortsatt usikkert hvem som sto bak angrepet, som skjedde i Gambella-regionen 70 mil vest for hovedstaden Addis Ababa.

Ifølge menneskerettighetsorganisasjonen Human Rights Watch har myndighetene i hovedstaden tvangsflyttet tusenvis av innbyggere i regionen for å gjøre plass til kommersielt jordbruk.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt