18 soldater drept i Syria

Harde kamper i det nordvestlige Syria førte til 18 drepte soldater mandag, ifølge menneskerettighetsgruppe.

Bombeeksplosjon i Damaskus

Urolighetene i Syria fortsetter å ta livet av flere titallsmennesker daglig. Mandag ble 38 mennesker drept. Bildet viser resultatet etter kamper i nærheten av hovedstaden Damaskus tidligere denne måneden.

Foto: SANA / Reuters

Kampene fant sted i et område mellom byen Atareb nord i Aleppo-provinsen og Kafar Karmin i naboprovinsen Idlib, melder AFP.

Flere tankser og pansrede personellkjøretøy ble også ødelagt i sammenstøtet, ifølge Syrisk observatorium for menneskerettigheter. I tillegg til soldatene ble også to desertører drept.

Totalt 38 drept mandag

Rapportene om de drepte soldatene fører til at mandagens totale dødstall etter stridigheter i Syria, stiger til 38 personer. Fem sivile, elleve desertører og 22 soldater har mistet livet i dag, ifølge menneskerettighetsgruppen.

Blant annet ble ni desertører fra regjeringshæren drept i nærheten av hovedstaden Damaskus tidligere i dag.

To sivile ble drept etter bombing i Hama-provinsen, én ble skutt og drept av ukjente gjerningsmenn i nærheten av Homs, og to til omkom under som følge av kamper mellom regjeringssoldater og opprørere i kystbyen Banias.

12 000 mistet livet totalt

Nok en blodig dag i Syria til tross for våpenhvileavtalen som trådte i kraft 12. april. På søndag ble minst 48 mennesker drept i landet, inkludert 34 etter et angrep mot en landsby i Hama-provinsen, fra regjeringssoldater.

Totalt har over 12 000 mennesker mistet livet siden urolighetene startet i Syria i mars i fjor.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt