NRK Meny
Normal

18 butikkansatte reddet etter væpnet ran

Et væpnet ran skal ha utviklet seg til en gisselsituasjon i en klesbutikk i Paris. Gislene skal nå være reddet ut fra kjøpesenteret.

Væpnede styrker fra fransk politi klarte å redde ut 18 mennesker fra et kjøpesenter hvor flere ranere angrep mandag morgen. Foto: CANP

PARIS: Fransk politi har evakuert 18 mennesker fra en butikk i et kjøpesenter som væpnede menn forsøkte å rane.

Ifølge politiet har to eller tre væpnede menn tatt seg inn i en klesbutikk i forstaden Villeneuve La Garenne rundt ni kilometer nord for sentrum av Paris mandag morgen, melder AFP.

Et titalls ansatte ble holdt innesperret i Primark-butikken som ligger i et kjøpesenter. En politikilde sier at det dreier seg om et ransforsøk.

Avisen Le Parisien skriver at 18 personer ble holdt innesperret i butikken. De har nå blitt evakuert fra kjøpesenteret av fransk spesialpoliti. Også BFMTV melder at 18 personer er reddet ut.

Gisselsituasjonen skal være over nå, og det har ikke kommet meldinger om noen skadde.

Leter etter gjerningsmennene

De ansatte avhøres av politiet som forsøker å finne ut om ranerne er blant dem. Det er ikke klart om de 18 er alle som var i butikken.

De væpnede mennene skal ha brutt seg inn i butikken klokken 06.30. En politikilde sier at de ansatte klarte å flykte fra butikken og forskanset seg i kjøpesenterets kantine. Senere ble de evakuert fra senteret.

Politiet leter fortsatt etter gjerningsmennene i butikken. En av gjerningsmennene skal være en ansatt i butikken.

SMS-varslet om gisselsituasjonen

Le Parisien sier at vitner rundt butikken skal ha hørt folk skrike: «De er væpnet, de er væpnet».

En annen kilde i politiet sier at de ble oppmerksom på situasjonen fordi en ansatt sendte en tekstmelding til sin kjæreste for å fortelle at de var tatt som gisler av væpnede menn.

Ifølge lokale medier dreier det seg om et mislykket ran, som utviklet seg til en gisselsituasjon.

Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt