Hopp til innhold

18 biler står bom fast frem til september

Parkeringshuset P-snurran i Stockholm var Skandinavias første automatiske parkeringshus. På grunn av teknisk feil får ikke 18 bileiere bilen sin ut før langt ut i september.

P-snurran i Rörstrandsgatan i Stockholm

P-snurran i Rörstrandsgatan i Stockholm var det første automatiske parkeringshuset i Skandinavia.

Foto: Creative Commons

Parkeringshuset åpnet i 2003 og ble spådd til å være en modell til etterfølgelse.

Det automatiske parkeringshuset har 46 plasser og ligger i Vasastan i svenske hovedstaden.

Fordelen med et automatisk parkeringshus er at det krever 40 prosent mindre areal enn tradisjonelle parkeringshus og slik sett er svært egnet å bygge i trange bydeler med behov for parking, ifølge Stockholm parkering.

Det runde, rosa huset består av fire etasjer. Bilene som skal parkere kjører inn i p-husets entréhall, løftes opp på en slede og flytter den til en ledig plass.

29. juli ble imidlertid styringssystemet slått knockout som følge av overbelastning i strømnettet. Siden har biler verken kommet inn eller ut, skriver avisen Mitti.

Innestengt i parkeringshuset står de 18 bilene som stod der da strømmen gikk. Og der vil de trolig bli stående helt frem til andre halvdel av september. Styringssystemet er italiensk, og svenskene må nå vente på en tekniker som kan komme fra Italia og forsøke å løse opp i de tekniske flokene.

– Dette er den største driftsstansen siden P-snurren ble tatt i bruk for 15 år siden, sier Christian Rockberger, som er leder for Stockholm parkering til avisen.

Parkeringsselskapet har tilbudt de uheldige bileierne leiebil som bilerstatning i ventetiden, og de får også parkere gratis i ett av byen andre parkeringshus.

SISTE NYTT

Siste nytt