17 drept i selvmordsangrep ved Afghanistans høyesterett

En selvmordsbomber fra Taliban kjørte en SUV inn mot inngangspartiet til Afghanistans høyesterett i Kabul og detonerte en kraftig bombe. Minst 17 mennesker ble drept.

Kabul: Bomben rammet flere biler og busser.

Selvmordsbomben rammet flere biler og busser, og ødeleggelsene er store.

Foto: DAUD YARDOST / Afp

Bombeangrepet skjedde samtidig som flere av de høyesterettsansatte var ferdig på jobb, og var på vei ut av inngangen til fots eller i biler, ifølge AP. Blant annet skal en buss som fraktet ansatte ha blitt rammet av bomben.

Kabul: En såret mann blir hjulpet bort.

En såret mann blir hjulpet bort etter selvmordsaksjonen. Minst 16 mennesker ble drept og over 40 såret.

Foto: DAUD YARDOST / Afp

Ifølge AP ble minst 17 personer drept og rundt 40 såret i bombeangrepet. Det skal være mange kvinner og barn blant ofrene.

Nær USAs ambassade

– Det var en bilbombe som traff bussen til høyesterett direkte, sier etterforskningsleder i Kabul general Mohammad Zahir.

Høyesterettsbygningen ligger rett ved hovedveien ut til den internasjonale flyplassen i Kabul, og ikke langt fra den amerikanske ambassaden.

Vitner forteller til AFP at de ser vrakede biler, og busser med smadrete ruter i området. Det er frykt for at tallet på drepte skal stige. Fotografer på stedet forteller om forkullede like på bakken og sårede mennesker som ble hjulpet bort mens blodt rant.

Eksplosjon i Kabul

Eksplosjonen skjedde utenfor Afghanistans høyesterett i Kabul.

Foto: OMAR SOBHANI / Reuters

- Vi satt i bilen da bomben plutselig ble utløst bak oss. Etter det vet jeg ikke hva som skjedde, forteller Mira Jan til nyhetsbyrået AFP. Hun er en av de sårede etter den svært kraftige eksplosjonen.

– Ville straffe dommerne

I en uttalelse som ble sendt utenlandske medier i Kabul heter det blant annet at angrepet ble gjennomført for å straffe afghanske dommere for å ha avsagt dødsdommer over Taliban-medlemmer.

– Dagens angrep var også en advarsel til dommerne som fortsetter å ta tyranniske avgjørelser og som fortsatt terroriserer våre landsmenn, heter det videre.

Mandag ble sju Taliban-opprørere drept da de angrep militære bygninger ved utkanten av flyplassen i Kabul.

Angrepet er det mest alvorlige i Kabul siden 6. desember 2011, da 80 mennesker ble drept i et selvmordsangrep mot en sjiamuslimsk helligdom.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Saken oppdateres

SISTE NYTT

Siste nytt