NRK Meny
Normal

17 døde i flom i Italia

Minst 17 mennesker har mistet livet i kraftig uvær på Sardinia. Det er ikke klart hvor mange som er savnet og myndighetene har erklært unntakstilstand.

Uras, Sardinia

Redningsarbeidere i en oversvømt gate i Uras på Sardinia.

Foto: Alessandra Chergia / Ap

Hardest rammet er byen Olbia, nordøst på øya. Et ukjent antall personer er savnet etter at flere elver skiftet leie og oversvømte byer. Flere hundre mennesker flyktet fra hjemmene sine.

– Vi er i full alarmberedskap, sier en talsmann for myndighetene til Rai TV. Myndighetene i landet har sendt soldater til øya og det er allerede bevilget cirka 165 millioner kroner i nødhjelp etter uværet.

Druknet i kjellerleilighet

Tre døde da de kjørte over en bro som kollapset, skriver La Stampa. Et annet sted ble en mor og en datter funnet døde i en bil som var blitt tatt av flomvannet. Blant de omkomne er en brasiliansk familie på fire som druknet i kjellerleiligheten de bodde i.

Havnebyen Olbia, som om sommeren er en populær ferieby, ble stående nesten helt under vann, og innbyggere er innkvartert på hoteller, i idrettshaller og i andres privathus.

Ordfører Gianni Giovanelli kaller uværet apokalyptisk og sier vannet steg opptil tre meter over normalen noen steder. TV-bilder fra Sardinia viser bruer som har kollapset, og biler som ble ødelagt og ble skyllet av veien i stormen og springfloen.

En rekke personer ble fraktet til sykehus med skader etter ekstremværet.

20.000 personer er rammet av uværet, og myndighetene jobbet tirsdag fortsatt med å få oversikt over skadeomfanget.

San Gavino Monreale

Redningsarbeid i San Gavino Monreale.

Foto: STRINGER/ITALY / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt