NRK Meny
Normal

17 døde etter styrtregn i Venezuela

Det voldsomme været har drept 17 personer, stengt flyplasser, blokkert veier og ødelagt tusenvis av hjem i det sør-amerikanske landet de siste dagene.

President Hugo Chavez ble tirsdag oppfordret av flere guvernører om å erklære en nasjonal unntakstilstand, med frykt for at dødstallene kan stige på grunn av antallet personer som ble meldt savnet.

Offisielle tall sier at 56.000 mennesker er berørt av det tropiske regnet, og 11.000 boliger er ødelagt, melder nyhetsbyrået AFP.

Chavez selv sa sent mandag kveld at 15 personer var døde, men guvernøren i den nordlige delstaten Vargas, Jorge Luis Garcia Carneiro, oppdaterte tallet til 17.

Video Styrtregn i Venezuela

Se video: Bilder fra noen av områdene som er rammet av uværet i Venezuela.

Hovedveier ødelagt

Den internasjonale flyplassen i Caracas er fortsatt i drift, men med redusert kapasitet. Hovedveien som fører til flyplassen er delvis ødelagt av de enorme vann- og gjørmemengdene.

Et stort strømbrudd forårsaket av storm begrenset også driften ved landets største oljeraffineri og lammet et annet, mindre raffineri.

Den nasjonale værtjenesten Inameh sier at det kraftige regnværet trolig vil fortsette onsdag.

Spesielt ille i år

Regntiden i Mellom-Amerika, Mexico og den nordlige delen av Sør-Amerika, som vanligvis varer fra mai til november, er spesielt ille i år på grunn av «La Nina», et fenomen der vann som er kjøligere enn normalt sirkulerer ved ekvator i Stillehavet.

Så langt har mer enn 130 mennesker dødd i Mexico, rundt 400 mennesker i Mellom-Amerika og 136 mennesker i Colombia dødd på grunn av det endrede klimaet.

Uvær overalt

Snøfall i Europa 2010 Skottland

Snøen skaper problemer også i Skottland.

Foto: DAVID MOIR / Reuters

Også andre steder på kloden er været lite samarbeidsvillig. Store flyforsinkelser, ulykker på veiene og sprengkulde skaper kaos i et snødekket Europa.

Store deler av Sentral-Europa er dekket av et hvitt teppe, noe som har ført til hundrevis av alvorlige trafikkulykker med tap av et titall menneskeliv i både Polen og Tsjekkia.

I Storbritannia er hundrevis av skoler i Skottland og det nordøstlige England stengt på grunn av snøfall, og trafikken på mange veier og mindre flyplasser er forsinket.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt