– 17-åring forsøkte å kvele 14-åring i kornåker

Ifølge dansk politi har gutten dyttet jenta av sykkelen og deretter slept henne til en kornåker hvor han forsøkte å kvele henne.

Laster kart, vennligst vent...

Tirsdag kveld skal 17-åringen ha forsøkt å kvele en 14 år gammel jente i en kornåker utenfor Sønder Felding på Vest-Jylland i Danmark.

Ifølge Jyllands Posten dyttet han jenta av sykkelen og slepte henne ut i åkeren. Etter kvelingforsøket skal han i tillegg ha forsøkt å skjære en 57-åring i halsen med hobbykniv.

Gutten er nå varetektsfengslet for drapsforsøk på jenta og for grov vold mot mannen, melder den danske avisen.

Til politiet har han forklart at han syklet hjemmefra med den hensikt å skade noen.

– Utover det har han ikke ønsket å uttale seg mer i avhør, så det er usikkert hvordan han forholder seg til anklagene, sier Herning til Ritzau til avisa.

Til psykiatriske undersøkelser

Gutten er fengslet på en ungdomsanstalt og skal nå gjennom rettspsykiatriske undersøkelser.

Det var en forbipasserende motorsyklist som fant gutten og jenta i kornåkeren, opplyser Ole Vanghøj ved Midt- og Vestjyllands Politi til den danske avisen.

– Han konfronterte gjerningsmannen, som hevdet at jenta hadde brukket et kragebein. Da motorsyklisten bøyde seg over jenta, trakk gjerningsmannen en kniv mot halsen på ham, sier Vanghøj.

Fortsatt på sykehus

Gjerningsmannen stakk av etter de to overfallene, men ble etter kort tid pågrepet av politiet uten dramatikk. Det var gjerningsmannens familie som varslet politiet.

Den 14 år gamle jenta var bevisstløs etter kvelingsforsøket, og har siden tirsdag ligget til behandling på det lokale sykehuset.

57-åringen slapp unna hendelsen med et overfladisk sår på halsen.

SISTE NYTT

Siste nytt