16 omkommet i «Hercules»-uværet

Minst 16 personer har omkommet så langt under vinterstormen i den østlige delen av USA.

Deler av USA blir herjet av den kraftige vinterstormen «Hercules». Amerikanske myndigheter melder lørdag morgen norsk tid at minst 16 liv har gått tapt siden stormen slo inn mot nordøstlige kysten av USA.

En 71 år gammel kvinne fra byen Byron i delstaten New York frøs i hjel på fredag. Kvinnen led av Alzheimers og hadde vandret ut av huset sitt, mens ektemannen sov.

Mannen våknet og fulgte fotsporene hennes i snøen og fant kona død i et skogsområde, kun 90 meter unna huset sitt, skriver Daily News.

En bilist mistet livet i en trafikkulykke i delstaten Indiana. 15 busspassasjerer ble også skadd i den samme ulykken.

Flere har omkommet i trafikkulykker. Kraftige vindkast, kombinert med snø har ført til dårlig sikt og farlige veier i delstatene Michigan, Kentucky, Indiana og Illinois, melder nyhetsbyrået AP.

Borgermester: – Det er NYC vs. Hercules

Myndighetene i New York og New Jersey har erklært såkalt snø-unntakstilstand.

Flere tusen flyavganger er innstilt, skoler og sentrumsgater er stengt i flere amerikanske byer og folk oppfordres til å holde seg innendørs i ly av snøstormen «Hercules.»

New York Citys nye borgermester Bill de Blasio twitret på fredag et bilde av seg selv mens han måker snø foran huset sitt i Park Slope.

– Dette har vært og er fortsatt en farlig storm. Det kommer til å bli bitende kaldt i dag, sier den nye borgermesteren i en pressekonferanse.

De Blasio oppfordret innbyggerne om å holde seg vekk fra veiene og sjekke om eldre og utsatte naboer trenger hjelp.

(Artikkelen fortsetter etter bildet)

Laster Twitter-innhold

Skaper flyforsinkelser i Norge

Uværet i USA har ført til forsinkelser på rutene til og fra Oslo lufthavn, men ingen fly er så langt kansellert.

Det er ikke meldt om forsinkelser på flyvninger til New York fra Oslo lørdag.

En av Norwegians flyginger fra JFK-flyplassen i New York ble kraftig forsinket på grunn av stormen. På grunn av reglene om hviletid for de ansatte måtte flyet mellomlande på Island, men er ventet å lande på Gardermoen fredag kveld.

Norwegians flygning fra Oslo til New York har blitt utsatt tre og en halv time fredag kveld, men har planlagt avgangstid klokken 21.30. En flyavgang fra Stockholm til New York fredag ettermiddag gikk som normalt, melder NTB.

SAS hadde fredag formiddag tre fly i rute på vei fra New York, og to avganger til New York gikk som normalt.

– Flyavgangene fredag og lørdag skal gå helt etter planen, både til og fra USA, sier pressetalskvinne Rebecka Södergren.

Meteorologene varsler opptil 25 centimeter nysnø og ned mot 12 kuldegrader i New York, der LaGuardia-flyplassen og JFK-flyplassen forbereder seg på store problemer.

På fredag har over 2791 flyavganger blitt innstilt som følge av uværet, mens 4 664 avganger var forsinket, viser en oversikt på nettstedet FlightAware. Dette gjelder både nasjonale og internasjonale flygninger i USA.

Snøen skaper problemer for trafikken i New York

Isende temperaturer

Temperaturer ned mot minus 10-11 grader førte også til at mange skoler i New York og andre stater holdt stengt fredag. Og kaldere skal det bli, ifølge meteorologene, som spår kulderekorder ned mot minus 30 grader noen steder.

Mest snø fikk delstaten Massachusetts, der det falt 35 centimeter i Boston i løpet av fredag formiddag. Enda mer kom det i småbyen Boxton, der det kom hele 62 centimeter snø i løpet av morgenen og formiddagen.

Vinterstormen strakte seg fra Mississippi Valley til atlanterhavskysten. I New York falt det 22 centimeter snø i morgentimene, noe som skapte store problemer for både vei-, tog- og flytrafikken.

SISTE NYTT

Siste nytt