NRK Meny
Normal

16 drept etter drap på Al Qaida-leder

En al-Qaida-leder i Jemen ble torsdag drept av sin halvbror, noe som utløste en familiefeide der minst 16 andre mennesker mistet livet. Det er ventet at en annen bror vil ta over for den avdøde lederen.

Tareq al-Dahab Al Qaida

Tareq al-Dahab avbildet i en moské i Rada, 130 kilometer sørøst for hovedstaden Sana, 18. januar i år.

Foto: - / Afp

Også halvbroren og en tredje bror er blant de drepte i kampene som foregikk i provinsen al-Baydah, opplyser tjenestemenn i landet.

Den drepte al-Qaida-lederen, Tareq al-Dahab, ledet i forrige måned et angrep mot byen Radda sørøst for hovedstaden Sanaa, men al-Qaida-styrkene trakk seg ut etter ni dager på grunn av press fra stammen.

Familiekonflikt

Han var sønn av en mektig sjeik som døde for to år siden, noe som utløste en konflikt om hvem av sønnene som burde overta som familiens overhode.

Tareq al-Dahab var også svogeren til den amerikansk-fødte jihadisten Anwar al-Awlaqi, som ble drept i et amerikansk droneangrep i september.

Den eldste broren Majid ble utnevnt til stammeleder, men han møtte motstand blant sine brødre. De har i dessuten tatt parti for ulike grupperinger under opprøret i Jemen, noe som har forsterket konflikten.

Drept av halvbror - bror overtar

En tjenestemann sier at Dahab ble drept av halvbroren Hizam i sin egen bolig. Hizams hus ble deretter rammet av en eksplosjon, og både Hizam og Majid ble drept. Ytterligere elleve væpnede menn ble drept da bilen de satt i, ble angrepet, ifølge kilder.

Det er ventet at en annen bror nå vil overta ledelsen i den lokale al-Qaida-fløyen. Gruppen har vært svært aktiv under urolighetene i Jemen og har blant annet utnyttet situasjonen til å sikre seg kontroll over nye områder.'

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt