15 menn pågrepet i forbindelse med barneovergrep i Sverige

Politiet i Sverige arresterte tirsdag 15 menn som er siktet for å være i besittelse av overgrepsbilder mot barn.

Svensk politi aksjonerte mot 17 adresser spredt i hele Sverige tirsdag, skriver svenske Aftonbladet.

De 15 som er pågrepet, samt to etterlyste, er alle siktet for både å ha tatt imot, og delt bilder og filmer på nettet som viser seksuelle overgrep mot barn.

I to av boligene politiet aksjonerte mot, ble ikke de mistenkte funnet. Politiet etterlyser dermed ytterligere to personer. Under husransakelsene ble blant annet datamaskiner beslaglagt.

Flere måneder lang etterforskning

Politiaksjonen kom i kjølvannet av etterforskningen av en 36 år gammel mann i Täby. Han ble i fjor høst dømt til tvungen psykiatrisk behandling for voldtekt og seksuelle overgrep mot barn, og for å være i besittelse av store menger materiale av overgrep mot barn.

Politet fant cirka 20.000 pornografiske bilder, og 127 filmer hjemme hos 36-åringen.

Politiet lyktes å få tak i 20 navn etter å ha undersøkt samtaler som 36-åringen hadde hatt med andre, hvorav tre av dem er kjenninger av politiet. Tirsdag morgen aksjonerte politiet mot de resterende 17 mistenkte.

– I hans materiale fant vi store mengder chatte-samtaler. Vi har plukket ut et antall personer som både har delt og tatt imot overgrepsmateriale, sier Henrik Westerberg, etterforsker i IT-gruppen ved politiet i Roslagen.

Avhør av de siktede vil bli avholdt onsdag. De mistenkte skal ikke ha noen kjente forbindelser til hverandre, ifølge Aftonbladet.

SISTE NYTT

Siste nytt