Normal

15 menn pågrepet i forbindelse med barneovergrep i Sverige

Politiet i Sverige arresterte tirsdag 15 menn som er siktet for å være i besittelse av overgrepsbilder mot barn.

Svensk politi aksjonerte mot 17 adresser spredt i hele Sverige tirsdag, skriver svenske Aftonbladet.

De 15 som er pågrepet, samt to etterlyste, er alle siktet for både å ha tatt imot, og delt bilder og filmer på nettet som viser seksuelle overgrep mot barn.

I to av boligene politiet aksjonerte mot, ble ikke de mistenkte funnet. Politiet etterlyser dermed ytterligere to personer. Under husransakelsene ble blant annet datamaskiner beslaglagt.

Flere måneder lang etterforskning

Politiaksjonen kom i kjølvannet av etterforskningen av en 36 år gammel mann i Täby. Han ble i fjor høst dømt til tvungen psykiatrisk behandling for voldtekt og seksuelle overgrep mot barn, og for å være i besittelse av store menger materiale av overgrep mot barn.

Politet fant cirka 20.000 pornografiske bilder, og 127 filmer hjemme hos 36-åringen.

Politiet lyktes å få tak i 20 navn etter å ha undersøkt samtaler som 36-åringen hadde hatt med andre, hvorav tre av dem er kjenninger av politiet. Tirsdag morgen aksjonerte politiet mot de resterende 17 mistenkte.

– I hans materiale fant vi store mengder chatte-samtaler. Vi har plukket ut et antall personer som både har delt og tatt imot overgrepsmateriale, sier Henrik Westerberg, etterforsker i IT-gruppen ved politiet i Roslagen.

Avhør av de siktede vil bli avholdt onsdag. De mistenkte skal ikke ha noen kjente forbindelser til hverandre, ifølge Aftonbladet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt