15-åring døde etter skyting i Malmö

To tenåringer ble lørdag kveld skutt i Malmö i Syd-Sverige av ukjente gjerningsmenn. Én av dem døde på sykehus. Den andre er livstruende skadet.

Politi undersøker åsted i Malmö

Politi undersøker åstedet for skytingen på Möllevångstorget i Malmö der to personer ble skutt.

Foto: Johan Nilsson/TT / NTB Scanpix

Ved 21-tiden lørdag kveld fikk politiet i Malmö melding om en eksplosjon, og få minutter senere ble det meldt om skyting på Möllevångstorget.

Politi og ambulanse rykket ut til meldinger om skyting på en restaurant. På stedet fant de et skuddoffer liggende på gulvet. Like etter klarte et annet skuddoffer å ta seg til sykehus på egenhånd. Sykehusets akuttmottak ble av sikkerhetsgrunner delvis sperret av.

SVT meldte etter midnatt at det ene offeret døde på sykehuset. Det andre offeret har livstruende skader. Begge er tenåringer.

– Den drepte er en 15 år gammel gutt, sier Patrick Fors, pressetalsperson for politiregion syd i Sverige.

Han sier det er for tidlig å gå inn på eventuelle motiv for udåden. Fors sier også til SVT at han ikke kjenner til at politiet har konkrete mistenkte i saken per nå.

To mistenkte

Vitner skal forklart at mellom seks og åtte skudd ble avfyrt i rask rekkefølge gjennom vinduet til en pizzarestaurant. Den ene skadde fikk førstehjelp av politiet inne i restauranten. Den andre skal ha ligget på plassen utenfor før vedkommende ble kjørt i en privatbil til sykehuset.

Politi i Malmö i Sverige 9. nov 2019

Politiet i Malmö leter etter ukjente gjernerningsmenn etter skytingen.

Foto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpix

To mistenkte personer ble sett sa de forlot stedet på sykkel, skriver avisen Sydsvenskan. Ved midnatt fant politiet en sykkel liggende på gaten i Klaragatan, en snau kilometer unna plassen der skytingen fant sted. Politi med hunder startet søk i området.

Ifølge politiet er området der drapet skjedde kameraovervåket, og bildene fra overvåkingskameraene kommer til å bli gjennomgått som en del av etterforskningen.

– Jeg hørte fem-seks skudd, forteller en kvinne som satt i en restaurant på den andre siden av gaten for pizzeriaen hvor skytingen skjedde.

Eksplosjon i bil

Lørdag kveld fikk Malmö-politiet også flere meldinger om en kraftig eksplosjon i sentrum av byen.

– Vi sendte store ressurser til stedet. Der fant vi en bil med omfattende skader. Den nasjonale bombegruppen er på vei for å undersøke om det finnes noen rester av sprengladningen, sier Katarina Rusin, talsperson for politiet.

Eksplosjoner i Stockholm og Helsingborg

Lørdag kveld kom det også melding om en eksplosjon og en brennende bil i Helsingborg. I tillegg eksploderte en gjenstand like ved en boligblokk i Stockholms-forstaden Rönninge. Ingen ble skadet i disse eksplosjonene, men i Tönninge ble en balkong skadet og vinduer knust. Det svenske politiets bombegruppe er koblet inn.

100 eksplosjoner

Eksplosjonen var svært kraftig og kunne høres flere steder i byen.

– Vi undersøker også om det kan ha skjedd flere eksplosjoner enn den i bilen. Vi har ikke fått noen rapporter om personskader, sier Rusin.

Området er sperret av, og politiet avhørte lørdag kveld vitner til hendelsen.

Det svenske politiets bombegruppe hadde i løpet av årets ti første måneder rykket ut på 100 eksplosjoner. Flere personer har fått alvorlige skader i eksplosjonene, som ikke har krevd menneskeliv.

SISTE NYTT

Siste nytt