143 pågrepet for å feire valentinsdagen i Saudi-Arabia

143 personer ble arrestert i Saudi-Arabia for å ha feiret valentinsdagen.

Saudi Arabia på valentinsdagen

En saudiarabisk kvinne går forbi en sjokoladebutikk i hovedstaden Riyadh. Meget lite valentinspynt å spore, siden feiring av dagen er forbudt i landet.

Foto: FAYEZ NURELDINE / Afp

En fatwa i 2008 forbød feiring av Valentinsdagen i Saudi-Arabia. Den islamske dommen sier at valentinsdagen er for de svake og fantasiløse.

Konfiskerer røde roser

Siden den gang har det religiøse politiet tjenestevillig håndhevet forbudet. Det betyr at roser, teddybjørner med påskriften «I love you» og røde hjerter har blitt konfiskert i stort antall fra butikker og kjøpesentre de siste dagene.

Ifølge BBC ble 143 personer arrestert i landet for å ha feiret den syndige valentinsdagen, 14. februar.

Det religiøse politiet kaller seg «organisasjonen for å fremme dyder og bekjempe ondskap», sier de har fanget alle valentinsynderne de har tatt så langt, og at de vil fortsette jakten på syndere.

I et sekssiders skriv sier det religiøse politiet at formålet med aksjonen er å redde kvinnen fra «uredelige menn» som dekker seg bak valentinsdagen for å føre kvinner bak lyset ved å gi inntrykk av at de er «harmløse lam».

Roseselger i Jeddah i Saudi-Arabia

En mann solgte i går roser på i den saudiarabiske byen Jeddah. Han opererer på kanten av loven, siden røde roser i anledning valentinsdagen er forbudt.

Foto: AMER HILABI / Afp

Synonymt med umoral

Også i Malaysia tar det muslimske religiøse politiet valentinforbudet på alvor. Etter fjorårets feiring ble flere enn 80 muslimer arrestert for å feire kjærligheten på Valentinsdagen, skrev BBC News.

I likhet med saudiaraberne mener det malaysiske religiøse politiet at valentinsdagen er synonymt med umoral, og de pågrepne risikerer opp til to å i fengsel.

Om lag to tredeler av landets 28 millioner innbyggere er muslimer. Men langt fra alle støtter forbudet mot feiringen.

Flere menneskerettighetsgrupper i Malaysia mener det muslimske forbudet mot valentinsdagen ødelegger Malaysias rykte for å være et moderat og progressivt muslims land.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt