NRK Meny
Normal

141 døde etter flystyrt i Indonesia

Dødstallet etter tirsdagens flystyrt i Indonesia har økt til 141 mennesker, opplyser politiet i landet. 19 av de døde befant seg på bakken der flyet styrtet.

Redningsarbeid pågår etter at et herculesfly styrtet på Sumatra

Det var et militært transportfly som bare minutter etter avgang styrtet i et nybygd boligområde i byen Medan, der det bor to millioner mennesker.

Alle personene som var om bord i flyet omkom i styrten. Det indonesiske luftforsvaret oppjusterte antallet personer i flyet fra 113 til 122 og sa at 12 av dem tilhørte besetningen.

Flyulykke i Sumatra

Redningsmannskapene jobber på spreng med å lete etter flre personer i bygningsruinene. Flyet traff et hotell, en massasjesalong og flere hus i da det styrtet.

Dødstallene endres stadig

Flere av passasjerene skal være kvinner og slektninger av de om bord. Militæret har helt siden flystyrten ved 12-tiden lokal tid tirsdag, revidert antall passasjerer, noe som viser hvor lite kontroll de har på hvor mange som er på flyene, skriver BBC.

Redningsarbeid etter flystyrt

Maskiner og redningsarbeidere leter etter ofre natten etter styrten som skal ha tatt 141 menneskeliv.

Foto: ATAR / Afp

Det er andre gang på 10 år at et fly krasjer inn i et nabolag i Medan, skriver AP. I september 2005 styrtet en Mandala Airlines Boeing 737 kort tid etter avgang fra Medan og drepte 143 mennesker, inkludert 30 på bakken.

Ifølge Aviation Safety Network har det vært ti fatale flystyrter hvor det Indonesiske militæret eller politiets fly har vært involvert de siste ti årene.

Teknisk feil?

Årsaken til ulykken er ikke bekreftet, men lokale medier skriver at piloten skal ha ytret ønske om å snu på grunn av tekniske problemer. Et vitne sa til Reuters, like etter styrten, at flyet fløy rett over hodet på dem tre ganger.

– Det brant og kom svart røyk fra flyet. Tredje gangen det kom over oss, krasjet det i taket på hotellet og eksploderte, sier Elfrida Efi, resepsjonist på Golden Eleven Hotel, på telefon til Reuters.

Det siste tiåret har indonesiske militærfly vært involvert i seks ulykker som har krevd menneskeliv.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt