NRK Meny
Normal

14 drept i bussbrann i Kina

Minst 14 mennesker omkom og over 30 ble skadet da en buss begynte å brenne nord i Kina tirsdag.

Bussbrann Yinchuan Kina

Brannen i Yinchuan ble slukket etter ti minutter, og 14 mennesker mistet livet etter å ha blitt fanget av flammene.

Foto: Li Ran / Ap

Bussen begynte å brenne under morgenrushet, rundt klokken 07.00 lokal tid, melder nyhetsbyrået Ap.

Åpnet etterforskning

Ulykken skjedde i byen Yinchuan, hovedstaden i den nordlige kinesiske regionen Ningxia.

Brannmannskapene skal ha klart å slukke brannen ti minutter etter at den brøt ut, men det var ikke nok til å unngå tap av liv. Ifølge statlige kinesiske medier er 14 mennesker så langt bekreftet omkommet, mens 32 er skadet etter at de ble fanget inne i bussen da den begynte å brenne.

årsaken til brannen er fremdeles ikke kjent, og det er nå åpnet en etterforskning, forteller en talsperson for brannvesenet i Ningxia til Ap.

Det statlige kinesiske kringkasteren CCTV meldte noen timer etter brannen at politiet var på jakt etter en navngitt person i forbindelse med en «større forbrytelse» i Yianchun.

Flere dødsulykker

Kinesiske myndigheter har uttalt at de vil øke sikkerheten i den offentlige transporten i landet, etter at den de siste årene har vært preget av flere alvorlige dødsbranner og ulykker. Mentalt ustabile personer har fått skylden for flere av disse. I 2009 tente en arbeidsløs mann på en overfylt buss i Chengdu. 26 personer døde, inkludert ham selv.

I 2011 ble også 40 personer drept i en lyntog-ulykke. Bare noen dager før omkom 41 mennesker da en overfylt buss tok fyr på en motorvei i det sentrale Kina. Samme år krasjet også et undergrunnstog. I den ulykken ble flere hundre personer skadet.

I 2013 mistet minst 42 mennesker livet og mer enn 33 ble skadd da det brøt ut brann i en buss i byen Xiamen sørøst i Kina.

I 2014 ble en man henrettet i Kina etter å ha satt på en brann i en buss i byen Hangzhou som førte til at 33 mennesker ble skadet. Ifølge dommen skal han ha søkt hevn mot samfunnet og ønsket å ende sitt liv på etter at han fikk tilbakefall av tuberkulose.

Laster kart, vennligst vent...

Ulykken skjedde i byen Yinchuan nord i Kina.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt