– 14-åring drept av israelske soldater

En 14 år gammel gutt fra Palestina skal ha blitt drept av israelske soldater på Vestbredden i natt, ifølge palestinske helsearbeidere.

Israelske tropper i Hebron

Israelske tropper patruljerte i natt i Hebron. Den palestinske 14-åringen ble drept i Dura, sør for Hebron.

Foto: HAZEM BADER / Afp

Den palestinske tenåringen døde av skuddskader i brystet etter sammenstøt mellom palestinere og israelske soldater i løpet av natta, ifølge flere nyhetsbyråer.

Soldatene skulle arrestere en aktivist da de ble møtt med steinkasting og molotovcocktails fra palestinerne. De skal da ha svart med å skyte mot demonstrantene, skriver nyhetsbyrået AFP.

Israelske ungdommer savnet

Kampene fant sted i byen Dura, sør for Hebron, hvor Israel den siste uka har satt inn store styrker i søket etter tre israelske bosetterungdommer.

Israel hevder Hamas kidnappet de tre guttene fra et busstopp forrige torsdag, da de var i ferd med å haike fra skolen.

Hamas har ikke kommentert beskyldningene.

Mange arrestasjoner

I forbindelse med søket har den israelske hæren arrestert over 280 palestinere, ifølge nyhetsbyrået Reuters. De fleste av disse skal være medlemmer av Hamas.

Palestinernes president, Mahmoud Abbas, har fordømt bortføringene og sagt at de som står bak ønsker å ødelegge for palestinerne.

Samtidig har han også fordømt aksjonene fra det israelske militæret.

SISTE NYTT

Siste nytt

Trump skuldar Twitter for politisk aktivisme

President Donald Trump har signert ein presidentordre som kan føre til strengare lovregulering av sosiale medium. Han skuldar Twitter for politisk aktivisme.

19.000 eldre på sykehjem døde av koronasmitte i Spania

Ingen andre europeiske land har hatt så mange koronadødsfall på sykehjem som Spania. Nå settes søkelyset på lavkost-hjem som drives av internasjonale selskaper.