NRK Meny
Normal

14-åring døde da han reddet medelever fra selvmordsbomber

14-årige Aitazaz Hassan Bangash hylles som helt i Pakistan etter at han reddet medelever fra en selvmordsbomber som ville ta seg inn på skolen i landsbyen mandag.

Selvmordsbombe ved skole i Ibrahimzai i Hangu Pakistan

Sikkerhetspersonell undersøker området utenfor skolen i Ibrahimzai i det urolige Hangu-området i Pakistan etter at en selvmordsbombe ble utløst utenfor en skole med 1000 elever mandag.

Foto: BASIT SHAH / Afp

Aitazaz Hassan Bangash

9.-klassingen Aitazaz Hassan Bangash døde mandag da han grep fatt i og holdt fast en selvmordsbomber som ville inn på skolen hans.

Foto: Twitter

I den lille landsbyen Ibrahimzai, rundt 10 km øst for Hangu i det nordvestlige Pakistan, ligger skolen som har rundt 1000 elever. Mange av dem var mandag på vei til morgensamling på skolen da en av elevene la merke til et ukjent ansikt.

Den ukjente var iført skoleuniform, men spurte om veien til skolen. Aitazaz og fetteren Musadiq Ali Bangash ble mistenksomme og stoppet den fremmede.

– Aitazaz forsøkte å gripe ham, og i håndgemenget som oppsto, ble bomben utløst, sier Musadiq som gjenforteller historien til CNN.

Både selvmordsbomberen og Aitazaz ble drept, 150 meter fra skolen. To andre elever ble skadet av bomben.

Faren til Aitazaz, Majahid Ali Bangash, sier til nyhetsbyrået AFP at han er stolt over sønnen, og kaller ham modig og tapper.

Området der bomben gikk av er et av de uroligste i Pakistan, og grenser til de lovløse stammeområdene.

Hylles for tapperhet av presidentens datter

Aseefa B. Zardari, som er datter av Pakistans president Asif Ali Zardari og landets tidligere statsminister Benazir Bhutto, er blant de mange som hyller unggutten for hans tapperhet.

Laster Twitter-innhold

Fortjener tapperhetsmedalje

På Twitter hylles Aitazaz som en helt på linje med Malala med firkantemnet #aitazaz og #aitzaz. Mange mener han bør få martyr-status, og flere er enig med Samar Minallah Kahn i at han bør hedres med en tapperhetsmedalje. Samar Minallah Kahn er en kjent menneskerettsaktivist og filmskaper fra Pakistan.

Laster Twitter-innhold

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt