Terrormistenkt 14-åring arrestert i Østerrike

En 14 år gammel gutt er varetektsfengslet i Østerrike etter at han planla å plante en bombe på et offentlig sted og å slutte seg til IS i Syria, opplyser myndighetene.

Wien Westbahnhof

Politiet mener den arresterte 14-åringen planla å sprenge en jernbanestasjon i den østerrikske hovedstaden Wien. Dette bildet er fra Wien Westbahnhof.

Foto: Sven Gross-Selbeck CC BY 3.0

Den 14 år gamle gutten er en tyrkisk statsborger som har bodd i Østerrike i åtte år. Han har vært under etterforskning siden tidlig i oktober, og ble arrestert tirsdag. Onsdag ble han varetektsfengslet, opplyser politiet.

– Han innrømte at han hadde planer om å dra til Syria, og at han lette på internett etter fremgangsmåter for bygging av eksplosive innretninger, sier talskvinne Michaela Obenaus for statsadvokaten i St. Pölten i provinsen Niederösterreich.

– Det er mistanke om deltakelse i en terroristorganisasjon, sier hun.

Skal ha blitt lovet 25 000 dollar

St. Pölten i Østerrike

14-åringen ble onsdag varetektsfengslet i hjembyen St. Pölten, nordøst i Østerrike, og ikke langt fra Wien.

Foto: Peter Knorr/Wikimedia Commons

Gutten hadde uttrykt sympati med opprørerne i Den islamske staten (IS) som kjemper i Syria og Irak, og ønsket å reise til Syria for å kjempe med gruppen.

Ifølge politiet planla gutten å sprenge eksplosiver ved en stor jernbanestasjon i Wien og andre offentlige områder.

Ifølge avisa Kronen Zeitung skal gutta ha vært tilbudt 25 000 dollar for et attentat via kontakter han fikk på internett. Avisa skriver at familie og venner er sjokkert over arrestasjonen. De hadde hørt ham snakke om terrorplaner, men ikke tatt ham på alvor.

Ifølge avisa bekreftet 14-åringen sine planer under fengslingsmøtet, og sa at han ville plassere en bombe på et sterkt beferdet sted. I den forbindelse nevnte han vestbanestasjonen i Wien som ett av målene. Han fortalte at hans oppdrag bare var å plassere bomben, ikke utløse den.

Myndighetene etterforsker allerede saker som gjelder rundt 150 personer som har reist fra Østerrike for å slutte seg til militante grupper som kjemper i de to landene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt