135 personer begravet i snøskred

135 personer, mesteparten soldater, er begravet av et snøskred i et ekstremt ugjestmildt fjellområde på grensen til India.

Siachen-breen i Pakistan

I nærheten av Siachen-breen på grensen til India ble 135 mennesker tatt av et snøskred lørdag.

Foto: Ap

Lørdag morgen ble en pakistansk militærleir ved Siachen-breen rammet av et voldsomt snøskred. 135 personer, 124 av dem soldater og offiserer, er tatt av skredet.

15 timer etter er det ingen tegn til at noen har overlevd skredet, opplyser pakistanske militærkilder.

Det skal være svært dårlig vær i området, og redningsaksjonen er nå midlertidig innstilt.

Ingen livstegn

Skredet, som var en kilometer bredt, har begravet militærstyrkene under opp mot 25 meter snø. Skredet gikk 4.500 meter over havet i et svært ugjestmildt område, like i nærheten av Siachen-breen i Karakoram-fjellene.

Siachen-breen

Mellom 10 og 20.000 soldater fra India og Pakistan er stasjonert i fjellområdene rundt Siachen-breen.

Foto: CHANNI ANAND / AP

Redningspersonell, samt helikoptre, hunder og soldater ble sendt til stedet for å lete etter de begravde soldatene, men det er ikke registrert noen livstegn. Det spekuleres i at soldatene kan ha ligget og sovet da skredet rammet dem.

The Guardian meldte tidlig lørdag ettermiddag at redningspersonell har funnet flere livløse kropper etter skredet. De melder at så mange som 150 personer kan være tatt av skredet.

Ekstreme forhold

Isbreen Siachen i Kashmir er også omtalt som verdens høyestliggende slagmark. Siden 1980-tallet har indiske og pakistanske soldater voktet sine stillinger og skutt mot hverandre på breen i høyder opp mot 7000 meter over havet og temperaturer ned mot 60 grader minus.

Mellom 10 og 20.000 soldater fra begge land er stasjonert i fjellområdene rundt breen.

Til sammen har flere tusen av dem mistet livet, de fleste på grunn av kulde, høydesyke og snøskred som er blitt utløst av motstanderens beskytning.

Men ulykken kan ha bidratt til å bringe landene nærmere sammen. Pakistans president Asif Ali Zardari og Indias statsminister Manmohan Singh skal møtes søndag - og dette er første gang et pakistansk statsoverhode besøker India på sju år.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt