13 ukrainske soldater drept i trafikkulykke

Soldatene var på vei hjem da de kolliderte med et militært kjøretøy. 13 ble drept og 18 skadet i ulykken.

Ulykke i donetsk

ALVORLIG ULYKKE: Kollisjonen drepte 13 ukrainske soldater.

Foto: Den ukrainske nasjonalgarden

Ulykken skjedde i Donetsk, øst i Ukraina, da en større gruppe soldater skulle hjem på permisjon etter å ha tjenestegjort ved frontlinjen mot de prorussiske separatistene.

Ifølge en pressemelding fra den ukrainske nasjonalgarden var det et militærkjøretøy og en buss som kolliderte i dårlig vær mandag, og som altså gjorde at 13 soldater mistet livet. I tillegg ble 18 personer sendt til sykehus i Kharkiv etter å ha blitt skadet i kollisjonen.

Stort tap

Dette er et av de største tapene som den ukrainske hæren har hatt på mange måneder, etter at en våpenhvile med separatistene ble inngått i begynnelsen av september.

Samtidig er det også kommet melding om at sju ukrainske soldater er tatt til fange av separatistene fordi de kjørte feil på vei hjem til permisjon, og i stedet havnet i en av opprørenes veisperringer.

Fredssamtaler

Det ukrainske forsvaret har lenge blitt kritisert for svært dårlig ledelse av den militære operasjonen mot separatistene øst i landet, og de siste dagers hendelse vil neppe dempe denne kritikken.

Over 4.700 mennesker har dødd som følge av konflikten øst i Ukraina. Landets president Petro Porosjenko skal etter planen møte Russlands president Vladimir Putin, samt ledere fra Tyskland og Frankrike, til fredssamtaler i Kasakhstan den 15. januar.

SISTE NYTT

Siste nytt