Hopp til innhold

13-åring stoppet løpsk skolebuss

Da bussjåføren besvimte bak rattet i høy hastighet, tok en 13 år gammel skolegutt affære. Han sprang frem, klarte å styre skolebussen inn til siden og fikk til slutt stoppet den.

Video Skoleelever stanset løpsk skolebuss

NETT-TV: Jeremy Wuitschick springer frem når han merker at sjåføren av skolebussen mister kontrollen.

En vanlig tur til skolen for 16 elever ved Surprise Lake Middle School i den amerikanske byen Milton kunne endt i tragedie da sjåføren av skolebussen de satt i, besvimte bak rattet.

En skoleelev blir nå hyllet som helt etter at han tok kontroll.

Tok over rattet

13-årige Jeremy Wuitschick hoppet opp fra setet sitt og tok over rattet på skolebussen etter at han la merke til at sjåføren gispet etter luft og veivet med armene.

Han kjørte bussen inn til siden, vekk fra trafikken, og tok nøklene ut av tenningen. Det stoppet bussen, bare noen få meter fra skolen.

– Jeg så at sjåføren oppførte seg rart. Han ristet, hendene ga etter og han lagde merkelige lyder. Så jeg skyndte meg og aksjonerte. Det var skummelt, og alt skjedde fort. Jeg handlet bare på instinkt, sier 13-åringen.

Politiet fikk melding om en skolebuss som var ute av kontroll, men da de kom frem til stedet hadde Wuitschick stoppet den. En talsmann for skoledistriktet sier til abcnews at alle elevene har fått opplæring i hvordan håndtere et nødstilfelle om bord i en skolebuss. Dette inkluderer hvordan stoppe bussen, og å gi førstehjelp.

– All ære til gutten for den raske handlingen. Han gjorde det rette, og vi må belønne ham på ett eller annet vis. Det fortjener han, sier politisjef Bill Rhodes i Milton.

Skoleelever redder buss

Flere elever hjelper til med førstehjelp etter at Jeremy Wuitschick har fått stanset skolebussen.

Foto: CBS

11-åring ga førstehjelp

Som om én barnehelt ikke var nok, sto også 11-årige Johnny Wood frem. Etter at bussen hadde stoppet, ga han sjåføren førstehjelp.

– Jeg sprang opp og startet med hjertekompresjon, men øynene hans rullet bakover og jeg merket at det ble vanskeligere for ham å puste, forteller Wood.

Andre elever ringte etter ambulanse, mens en lærer fra skolen kom om bord og hjalp til. Både Wuitschick og Wood er glad for at de klarte å holde hodet kaldt da bussen kom ut av kontroll.

Tilstanden alvorlig for sjåføren

– Jeg tenkte at jeg må stoppe bussen, for jeg vil ikke krasje. Jeg vil ikke vite hvordan det føles, og jeg vil ikke dø, sier Jeremy Wuitschick.

Bussjåføren ble raskt kjørt til sykehus. Ambulansepersonell på stedet sa til skoleansatte at han hadde hjertekomplikasjoner.

Tilstanden ble beskrevet som alvorlig.

13-åring buss

Jeremy Wuitschick springer frem når han merker at sjåføren av skolebussen mister kontrollen.

LES OGSÅ: Seks skadd etter flykrasj i boligområde

LES OGSÅ: – Piloten beklaget at han hadde truffet huset mitt

SISTE NYTT

Siste nytt