NRK Meny
Normal

123 barn reddet fra sex-overgripere

Et internasjonal etterforskningssamarbeid har avslørt og arrestert 245 personer for overgrepsbilder av barn på internett.

John Morton

John Morton i ICE ønsker ikke å si hvilke andre land enn USA hvor de har avslørt overgripere. Begrunnelsen er at det er av hensyn til etterforskningen.

Foto: ALEX WONG / Afp

De fleste av tilfellene skal ha skjedd i USA, men ifølge John Morton i det amerikanske immigrasjon- og tollvesenet (ICE), ble 23 av de mistenkte arrestert i seks andre land.

– Av etterforskningsgrunner kan jeg ikke identifisere de andre landene som er involvert, sa Morton på en pressekonferanse torsdag.

I tillegg til å befri barna, var målet å identifisere personer som eide, produserte eller solgte bilder og film av barn som ble utsatt for seksuelle overgrep.

45 av barna var under 12 år, deriblant tre av dem under tre år. Den yngste skal ifølge NBC News kun ha vært 19 dager gammel. 70 av barna var jenter og 53 gutter.

– Dette handler om en pervers, gjennomgripende og voldelig utnyttelse av barn – veldig små barn – for å tilfredsstille de mørke lystene av en gruppe syke mennesker, sier Morton.

Overgrep mot barn

Etterforskerne ber om publikums hjelp for å finne identiteten på to overgripere.

Foto: Jose Luis Magana / Ap

«Operasjon solsikke»

13 av barna ble reddet utenfor USAs grenser i løpet av en fem ukers redningsaksjon kalt «operasjon solsikke» fra 1. november til 7. desember.

Navnet «operasjon solsikke» stammer fra en politietterforskning i Danmark for ett år siden, som startet med at dansk politi fant ut at en 16 år gammel gutt hadde skrevet på internett at han hadde planer om å voldta en 11-årig gammel jente.

Takket være et fotografi 16-åringen hadde postet på internett, som viste en veiskilt med en solsikke, klarte etterforskere å finne huset i Kansas, der gutten bodde, og å redde jenta.

Ber om publikums hjelp

44 av barna bodde sammen med sine overgripere før de ble reddet. 79 av barna ble misbrukt av andre personer, og er i dag voksne.

I forbindelse med avsløringen, ber etterforskerne nå om publikums hjelp til å finne identiteten på to personer som skal ha forgrepet seg på en ung jente for 11 år siden.

I fjor arresterte ICE 1655 personer som mistenkes for seksuelle overgrep mot barn. 292 av ofrene ble identifisert og reddet.

– Den uhyggelige sannheten er at utnyttelse av barn på internett er en veldig virkelig del av vårt moderne liv, noe som foregår over hele verden akkurat nå i stor skala, konkluderer Morton.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt