NRK Meny
Normal

12 pågrepet i antiterroraksjon i Tunisia

Politiet i Tunisia mistenker dem for å ha en link til terrorangrepet i Sousse fredag.

Tunisia

Politifolk patruljerte på stranden i Sousse onsdag etter det dødelige angrepet sist uke.

Foto: ZOHRA BENSEMRA / Reuters

Sikkerhetsstyrker har pågrepet mennene, som mistenkes for å ha tilknytning til det blodige terrorangrepet , hvor 38 mennesker, 30 av dem britiske turister, ble drept.

– Hadde samme mål

De leter fortsatt etter to personer, som mistenkes for å ha vært sammen med terroristen på jihadist-treningsleir i det lovløse Libya.

Myndighetene i Tunisia frykter at angrepet kan skremme turister fra å besøke landet, og at dette skal ramme landet hardt økonomisk.

Angrepet i Sousse kommer på toppen av et angrep mot Bardo-museet i Tunis i mars, hvor 22 personer ble drept. IS har tatt på seg ansvaret for begge angrepene.

– Dette er en gruppe som fikk trening i Libya, og som hadde det samme målet. To angrep Bardo og en annen angrep Sousse, sa minister for parlamentariske relasjoner, Lazhar Akremi.

Jihadister

Fire år etter den arabiske våren, hvor Zine El-Abidine Ben Ali gikk av, har Tunisia vært en rollemodell for vellykket og fredfylt overgang til demokrati. Men landet sliter samtidig med ultra-konservative, militante islamistgrupper.

Landet har også vært en stor eksportør av IS-krigere. Hele 3000 tunisere skal ha forlatt landet for å kjempe for terrorgruppen i Syria, Irak og Libya.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt