NRK Meny
Normal

12 omkommet, 100 skadet i uvær i Harrisburg

Minst tolv mennesker mistet livet og over 100 ble skadet da en tornado raserte bygninger på sin vei gjennom flere delstater i Midtvesten i USA onsdag.

Tornadoødeleggelser

Lindsey Kidd ser på et av de mange ødelagte hjemmene etter tornadoens herjinger.

Foto: PAUL DAVIS / Ap

Ifølge sheriffen i Saline County, Keith Brown, har mellom 250 og 300 hus blitt ødelagt av uværet. Politiet ber skuelystne om å holde seg unna. Sheriffen sier til KSDK.com at strømnettet er ødelagt og at det lekker fra gassledningene i byen.

Tornadoen rammet området onsdag morgen lokal tid. En talsmann for lokale myndigheter sier at det foreløpig er uklart hvor store ødeleggelser det er snakk om.

– Hjem er ødelagt, biler har havnet i innsjøer. Man kan ikke forestille seg hvor ødeleggende det er, før man ser det med egne øyne, sier ordfører Eric Gregg til CNN. Han sier han håper de finner flere overlevende når de sakte, men sikkert jobber seg gjennom de sammenraste husene.

I Branson, i Missouri, skal flere skadde personer være innesperret i sammenraste hus.

Se video:

Video 036e31ef-79c6-4dca-9aac-322915223cdd.jpg

Tornado førte til store skader i USA

Værmeldingstjenesten har sendt ut tornadovarsel for delstatene Kentucky, Tennessee, Indiana, Arkansas, Illinois og Missouri. Her advarer man om at det er mer uvær i vente.

Unntakstilstand

Guvernøren i Kansas har erklært unntakstilstand, melder BBC. Der rammet uværet sent tirsdag kveld. Amerikansk Røde Kors bidrar i hjelpearbeidet og skoler og andre offentlige bygg tar imot folk som trenger ly.

Også i Missouri er det erklært unntaksttilstand.

– Bygninger rundt meg eksploderte, liksom. Takene på to hoteller i nærheten blåste av og vinder ble blåst ut, sier John Moore fra Branson i Missouri til BBC.

I mai i fjor mistet flere enn 140 mennesker livet i Joplin i Missouri da en tornado traff byen. Totalt omkom 545 personer i det var det verste tornadoåret siden 1936, ifølge den nasjonale værmeldingstjenesten.

Illinois storm

Stormen etterlot seg store ødeleggelser.

Foto: Paul Newton / Ap

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt