NRK Meny
Normal

12 omkom i gasseksplosjon i Kina

Minst 12 personer omkom og flere enn hundre ble skadd i en gasseksplosjon i Kina onsdag.

Eksplosjonen skjedde på en nedlagt plastikkfabrikk i byen Nanjing, hovedstaden i den kinesiske provinsen Jiangsu.

Ifølge nyhetsbyrået AFP ble eksplosjonen utløst av at en kjemisk rørledning som inneholdt gassen etylen tok fyr.

Etterforskere jobber med å finne ut hvilken rørledning som tok fyr, og hvordan det skjedde. Ifølge medierapporter kan rørledningen ha blitt kuttet mens arbeiderne jobbet med å demontere den.

Hundre sendt til sykehus

Myndighetene i Nanjing opplyste på en pressekonferanse tidligere i dag at fem personer er bekreftet omkommet, mens 28 ble alvorlig skadd i eksplosjonen.

Én time senere melder en statlig fjernsynskanal at tolv personer er bekreftet omkommet, og at over 300 ble fraktet til lokale sykehus for behandling.

52 av dem skal være alvorlig skadd, opplyser nyhetsbyrået China News Service.

Blodlagrene tømt

En lege ved sykehuset Zhingda forteller at mange er innlagt på sykehuset der han jobber, men at ingen av dem er alvorlig skadd. De fleste som kommer til sykehuset har blitt forbrent.

– Ingen har omkommet på vårt sykehus. Det er skadde personer på alle store sykehus i Nanjing, sier han til AFP.

Det store trykket på sykehusene har tømt blodlagrene, hovedsaklig for blod av type A og 0. Mange lokale beboere har etter ulykken strømmet til en av sykehusets biler, som fungerer som en mobil blodinnsamler, for å gi blod, melder Xinhua.

Trodde det var jordskjelv

Flere vinduer ble knust under eksplosjonen, og det ble funnet deler av bygningene over 300 meter fra fabrikklokalene. Bygninger og kjøretøy innenfor en radius på hundre meter fikk store skader i eksplosjonen, melder Xinhua.

En buss som kjørte forbi fabrikken da eksplosjonen skjedde, ble også truffet. Flere av passasjerene ble skadd, opplyser Xinhua.

Vitner som bor i området forteller at de opplevde skjelving og høye lyder da eksplosjonen skjedde. Mange av dem trodde først at det var snakk om et jordskjelv.

Brannen skal nå være under kontroll, og redningsmannskapene har tatt seg inn i bygningene for å lete etter flere overlevende.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt