NRK Meny
Normal

12 omkom da tre veltet på Madeira

Minst 12 mennesker har mistet livet på den portugisiske øya Madeira da et gammelt eiketre veltet under en religiøs festival, melder portugisiske medier.

Portugal Fallen Tree

En skadd person blir fraktet til en ambulanse etter at et 200 år gammelt eiketre veltet på Madeira tirsdag.

Foto: Catarina Nunes / AP

TV-stasjonen Expresso viste direktebilder av redningsmannskapet som jobbet ved store trær utenfor byen Funchal, hovedstaden på Madeira.

Ifølge portugisiske myndigheter mistet minst 12 mennesker livet. I tillegg skal 52 være skadd. To av de døde skal være barn, melder radiokanalen TFS.

Ulykken skjedde tirsdag formiddag i Monte utenfor øyas hovedstad Funchal da mange mennesker deltok en katolsk festival.

Lokalavisen Journal de Madeira har lagt ut et klipp av selve trevelten. Klippet er hentet fra Facebook-liven til Domingos Perestrelo, som filmet torget hvor treet sto. Klippet er dårlig kvalitet. men man kan tydelig se at flere mennesker løper da treet velter over folkemengden.

(se videoen nedenfor)

Den årlige Nossa Senhora-festivalen er øyas største, og den trekker hvert år en stor folkemengde til en kirke i utkanten av Funchal.

Årsaken til at treet veltet er ennå ikke kjent, men øyenvitner opplyser at treet var gammelt og at det hadde vært sikret med et tau i et par år ettersom det var morkent og hadde hul stamme.

Reuters skriver at det var et 200 år gammelt eiketre som veltet.

Laster kart, vennligst vent...
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt