12 drept i flystyrt i Canada

12 personer omkom og tre ble skadet i en flystyrt nord i Canada lørdag kveld.

Hæren jobber ved vrakrestene etter flystyrten i Canada

Den canadiske hæren jobber ved vrakrestene etter flystyrten lørdag kveld.

Foto: Nicolas Laffont / Ap

Flyet som styrtet var av typen Boeing 737 og tilhørte selskapet First Air, som flyr mellom om lag 25 små steder nord i Canada.

Det var 15 mennesker om bord da ulykken skjedde nær Resolute Bay i det arktiske området Nunavut. Fire av dem var medlemmer av besetningen. Kun tre personer overlevde ulykka, mens tolv er bekreftet omkommet.

Tilstanden ukjent

Politiet og lokale myndigheter i Resolute Bay var ikke umiddelnart tilgjengelige for å svare på spørsmål om årsaken til ulykka og identiteten til de omkomne. Det har heller ikke kommet noen nye opplysninger om tilstanden til de skadde, melder nyhetsbyrået AFP.

Flystyrten var på vei fra Yellowknife til Resolute Bay da det styrtet kun få kilometer fra Resolute Bay i det arktiske området Nunavut, opplyser canadisk politi.

Hundrevis av soldater fra den canadiske hæren var i Resolute Bay for å delta på en treningsleir da flystyrten skjedde. Disse hjalp til med redningsarbeidet etter flystyrten, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Tåkete i området

Årsaken til ulykken er ikke kjent, men foreløpige rapporter tyder på at det var tåke i området da flyet krasjet. Det jobbes nå med videre undersøkelser.

– Etterforskningen vår er allerede i gang. De svarte boksene har blitt lokalisert, sier talsmann for transportsikkerheten i Canada, Chris Krepski, til AFP.

SISTE NYTT

Siste nytt