NRK Meny
Normal

Fengsel angrepet - 119 av 200 fanger rømte

Et tyvetalls væpnede menn angrep et fengsel i Nigeria, slik at 119 av 200 innsatte rømte. En ansatt ved fengselet ble drept etter en skuddveksling.

Fengsel Nigeria Bauchi

Dette fengselet, som ligger i Bauchi i Nigeria, skal Boko Haram ha angrepet september 2010. Den gang ble flere hundre fanger sluppet fri.

Foto: AMINU ABUBAKAR / Afp

De væpnede mennene skal blant annet ha brukt eksplosiver for å komme seg inn i Koton Karfe-fengselet, som ligger delstaten Kogi i det sentrale Nigeria.

En talsmann opplyste i kveld at islamister sto bak angrepet.

Angriperne åpnet deretter ild mot fengselets vakter, før de tømte fengselet for mange av de 200 innsatte, ifølge innbyggere og embetsmenn i Kogi Reuters har snakket med.

– I går kveld, rundt klokken sju (lokal tid, journ.anm), angrep rundt 20 væpnede menn fengselet. De kastet eksplosiver mot fengselsporten for å sprende den opp, og startet en skuddveksling med fengselsvokterne, sier Isaia Yakub, som bor i området.

Vokter drept

En talsmann for fengselet sier at en av fengselets vakter ble drept i angrepet.

Det har foreløpig ikke vært mulig å slå fast angripernes identitet, men innbyggerne i området mistenker ifølge Reuters den islamistiske gruppen Boko Haram for å stå bak.

Den islamistiske gruppen, av mange beskrevet som en sekt, står bak en rekke dødelige angrep mot skoler og kirker den siste tiden.

I september 2010 angrep Boko Haram et fengsel i Baucchi, og satte fri flere enn 700 innsatte. Mange av disse skal ha vært Boko Haram-medlemmer.

Kastet bomber

Angrepet og omfanget blir bekreftet av offisielle kilder.

– Fanger rømte fra fengselet i går. Ifølge de rapportene vi har fått har et stort antall væpnede menn angrepet Koton Karfe-fengselet rundt klokken sju. De kastet bomber mot dørene og skjøt mot vaktene, sier talskvinne for Koton Karfe-fengselet Hadiza Aminu.

Aminu bekrefter at en av de ansatte i fengselet ble drept, og legger til at de væpnede mennene fikk kontroll over vaktene. Deretter skal de ha løslatt 119 av de 200 fangene, som alle satt fengslet i påvente av rettssak.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt