Hopp til innhold

118 drept etter to eksplosjoner i Nigeria

Minst 118 mennesker ble drept da to bilbomber eksploderte på et marked i byen Jos i Nigeria tirsdag.

Nigeria

FRYKTER DØDSTALLET STIGER: Tykk, svart røyk la seg over markedet rett etter eksplosjonene i byen Jos i Nigeria tirsdag. Minst 118 mennesker mistet livet.

Foto: Ap

Nigerianske myndigheter oppgir at dødstallet etter tirsdagens to bombeangrep i Jos nå er oppe i 118. 56 personer er skadd.

Tidligere i dag ble det meldt om at 46 mennesker var drept.

– Vi har hentet opp 118 lik, men flere ofre kan befinne seg i ruinene, sier Mohammed Abdulsalam, koordinator ved den nasjonale redningstjenesten.

De to bombene eksploderte kort tid etter hverandre på det folksomme markedet og flere bygninger kollapset. Den andre bomben eksploderte cirka 30 minutter etter den første, og flere redningsarbeidere var blant dem som mistet livet.

Henter ut døde i trillebårer

Bilder fra stedet avslører grusomme scener. Døde og forbrente kropper blir fraktet bort i trillebårer av lokale frivillige.

De fleste av ofrene skal være kvinner, ifølge talsmannen for den lokale guvernøren. President Goodluck Jonathan fordømmer angrepet og kaller det en ondskapsfull handling.

– Myndighetene gjør alt for å vinne krigen mot terror, og denne regjeringen vil ikke la seg kue av grusomhetene fra fiendene, sier han i en uttalelse som ble sendt ut av presidentkontoret kort tid etter angrepet.

Mistenker Boko Haram

Ingen har foreløpig tatt på seg ansvaret for bilbombene, men ifølge flere nyhetsbyråer er terrorgruppa Boko Haram hovedmistenkte.

Det har vært flere dødelige sammenstøt mellom kristne og muslimske grupper i byen de siste årene. Boko Haram har terrorisert det nordlige Nigeria i flere år, og bortføringen av over 259 skolejenter i april, har vakt internasjonal fordømmelse.

Bombeangrep på marked i Jos, Nigeria

Markedet var folksomt da to bomber gikk av tirsdag ettermiddag. Myndighetene frykter at dødstallene kommer til å stige.

Foto: STR / Afp

SISTE NYTT

Siste nytt