Her reddes Nimra (3) bort fra flommassene

Nimra kysser vinduet på redningshelikopteret som har tatt henne bort fra de flomrammede områdene i Pakistan. Hun er en av de heldige. Så langt har vannmassene tatt 1100 menneskeliv.

Fra helikoptrene over de pakistanske elvedalen ses restene av motorveibruer og bygninger, knust av det brune flomvannet. Det er frykt for mer regn det nærmeste døgnet.

Minst 1.100 mennesker er omkommet i katastrofen og det er akutt mangel på mat og rent vann i mange områder.

1,5 millioner rammet

Mer enn 1,5 millioner pakistanere er berørt av flommen, som særlig har rammet den nordvestlige delen av landet.

Store landbruksområder og flere tusen hjem er ødelagt. Det hardest rammede området er den fattige nordpakistanske provinsen Khyber-Pakhtunkhwa.

Ifølge informasjonsministeren i provinsen, Mian Iftikhar Hussain, skal mer enn 3700 hjem ha blitt skylt vekk med flomvannet. Det melder nyhetsbyrået AFP.

Mange hundre har søkt ly i skoler i Peshawar i nordvest-Pakistan, og i Muzaffarabad.

Video Flommer i Pakistan

VIDEO: Hjelpen er i ferd med å nå fram til de flomrammede i Pakistan.

Hjelpen er i ferd med å nå fram

Hjelpen er nå i ferd med å nå fram til de rammede, og mye av arbeidet blir rettet inn mot de titusener som er sperret inne av vannmassene.

Infrastrukturen er ødelagt, og det er ikke mulig å komme fram med kjøretøyer. Det er heller ikke nok helikoptre til å frakte de nødstilte, men myndighetene forsøker å gi dem mat og medisiner.

Et stort problem nå er ferskvann, for flomvannet er så forurenset at det ikke kan drikkes.

Sender hjelp til Pakistan

USA var blant de første til å melde om hjelp til det flomrammede landet.

– Det pakistanske folket er venner og partnere, og USA står sammen med dem når dødstallene stiger i denne tragiske flomkatastrofen, sa utenriksminister Hillary Clinton i en pressemelding.

Kina, som selv har vært rammet av store flommer den siste tiden, har også varslet økonomisk hjelp til Pakistan, ifølge nyhetsbyrået Xinhua.

Frankrikes utenriksminister Bernard Kouchner har uttrykt landets «solidaritet» med Pakistan, og har varslet at Frankrike støtter EUs humanitære hjelpearbeid etter flomkatastrofen.

Les mer: Over 1100 omkommet i flom i Pakistan

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt