11 nye terrorarrestert

Arrestasjonen av personer mistenkt for terrortilknytning fortsetter. Mandag ble flere arrestert både i Belgia og på Kypros.

Belgisk anti-terrorpoliti på vakt på Grand Place i Brussel

POLITI: Hundrevis av tungt væpnede politifolk og soldater patruljerer gatene og vokter viktige bygninger i hovedstaden Brussel

Foto: EMMANUEL DUNAND / Afp

Desse er mistenkte for terrorangrepet i Paris Belgiske myndigheter annonserte mandag formiddag at ytterligere 5 personer er arrestert, i tillegg til de 16 som ble arrestert i aksjonen sent søndag kveld, melder nyhetsbyrået AFP.

Det skjedde i en ny runde med antiterroraksjoner, på den tredje dagen med unntakstilstand i landet. Arrestasjonene ble gjennomført i Brussel-regionen og i Liège-regionen.

Terrorist fortsatt på frifot

Salah Abdeslam, den eneste overlevende terroristen frå Paris-angrepet, er fremdeles på frifot. Rykter om at Abdeslam var sett i Liege på vei østover i en BMW, ble mandag avvist av påtalemyndigheten.

Stoppet på flyplassen

På Kypros ble seks franskmenn stoppet på flyplassen i Larnaca (på den greske delen av øya) og sendt tilbake til Basel i Sveits der de kommer frå.

– Vi har informasjon som tilsier at de har tette band til terrorgrupper, sa den kypriotiske justisministeren Ionas Nicolaou, og presiserte at tre av de allerede er under overvåkning av Interpol.

Folketomt i Brussel

FRANCE-SHOOTING/BELGIUM Empty cafes are pictured in Brussels,

FOLKETOMT: Blant fargerike bord i turistområdene er det ikke en turist å se

Foto: YOUSSEF BOUDLAL / Reuters

Unntakstilstanden holder både turister og fastboende borte fra de mest kjente områdene i Brussel. T-banen er fortsatt stengt, sammen med skoler, universiteter, museer og flere kjøpesentre og kafeer. Også den norske skolen utenfor byen holder stengt.

Mange har fått beskjed om å jobbe hjemmefra, men både EU-institusjonene og NATO-hovedkvarteret holder åpent under streng bevoktning. Mandag ettermiddag skal sikkerhetssituasjonen vurderes på nytt.

SISTE NYTT

Siste nytt