NRK Meny
Normal

11 døde og 119 syke av forurenset medisin i USA

Amerikanske helsemyndigheter slår alarm om en sjelden form for hjernehinnebetennelse som har krevd elleve liv. Sykdommen stammer fra et smertestillende middel.

USA hjernehinnebetennelse

Antallet døde av en spesiell type hjernehinnebetennelse i USA er steget med tre fra mandag til tirsdag, opplyser amerikanske helsemyndigheter. Dermed er totalt elleve personer døde og 119 personer syke.

Foto: Libero Ajello / Ap

11 personer er døde og 119 personer er syke av et dødelig utbrudd av hjernehinnebetennelse i USA.

Epidemien antas å stamme fra forurensede steroidinjeksjoner som er blitt brukt som smertestillende middel på folk med sterke ryggsmerter. New Jersey er den tiende staten som mandag rapporterer om dødelig utfall som følge av epidemien.

NECC

New England Compounding Center Inc i Framingham i Massachusetts har trukket tilbake dette medikamentet fra 76 apoteker i 23 delstater i USA.

Foto: Kristin M. Hall / Ap

Selskapet New England Compounding Center Inc i Framingham i Massachusetts produserer medisinen og har trukket tilbake medikamentet som har blitt distribuert til 76 amerikanske apoteker.

I alt har mellom 17.000 og 18.000 ampuller blitt sendt ut til apotekene i perioden juli til september.

Frykter at 13.000 kan bli syke

Helsemyndighetene tror at så mange som 13.000 mennesker kan ha fått injeksjoner fra den forurensede medisinen. Myndighetene ber om politiets hjelp til å finne personer som kan være smittet gjennom infiserte steroidinjeksjoner.

En av Demokratenes medlemmer i Kongressen ber i et brev om at Kongressen iverksetter en gransking av saken.

De tusenvis av menneskene som er i fare for å pådra seg hjernehinnebetennelse må kanskje vente i flere uker fordi inkubasjonstiden er opp til en måned.

Tennessee er den hardest rammede staten med seks dødsfall og 39 tilfeller av hjernehinnebetennelse, etterfulgt av Michigan som har tre dødsfall og 25 tilfeller. Virginia har ett dødsfall og 24 tilfeller av sykdom og Maryland har ett dødsfall og åtte tilfeller av hjernehinnebetennelse.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt