11-åring tok med våpen på skolen – sier foreldrene oppfordret ham

En 11-åring fra delstaten Utah i USA ble mandag tatt med et håndvåpen i skolesekken. Ifølge rapporter skal gutten ha blitt oppfordret av foreldrene til å ta med våpenet, etter skoleskytingen forrige uke.

Skole i Kearns, Utah

11-åringen skal ha vist fram den .22-kalibrede pistolen til sine klassekamerater. Ifølge skolen skal en lærer ha tatt hånd om gutten «innen 30 til 45 sekunder» da de først ble varslet om hva han hadde med seg.

Foto: Reuters

Gutten, som går ved en barneskole i en forstad til Salt Lake City, skal ha trukket det uladde våpenet opp av skolesekken under et friminutt mandag, melder Fox News.

– Viste våpenet fram til klassekameratene

Han skal ha vist fram den .22-kalibrede pistolen til sine klassekamerater, og lærerne ved skolen ble først varslet om håndvåpenet senere samme dag.

Skolen har imidlertid opplyst at gutten ble tatt hånd om «innen 30 til 45 sekunder» da de først ble varslet om hva han hadde med seg.

Ifølge rapporter ved skolen skal gutten ha blitt oppfordret av sine foreldre til å ta med pistolen til skolen, etter den fatale skyteepisoden i Connecticut fredag i forrige uke. Han mente selv at han hadde våpenet i skolesekken for å beskytte seg.

Les mer: Newtown-massakren blåser nytt liv i våpendebatten
Les i Ytring: Bevegelse i våpendebatten?

– Situasjonen ble raskt løst

Noen foreldre har reagert på at skolen ikke gjorde nok da våpenet ble oppdaget.

– Skolen ble ikke stengt av, ingen ble tilkalt og ingenting ble gjort. Også får vi høre om dette gjennom barna våre, sier John Klaus til Fox News.

Administrasjonen ved skolen sier situasjonen ble løst såpass raskt at de ikke så det som nødvendig å stenge av området. De ville heller ikke gjøre mer ut av det, for ikke å skremme elevene.

Politiet etterforsker nå hvilken rolle guttens foreldre har hatt i episoden. Gutten er tatt med til et ungdomsfengsel, og kan bli straffeforfulgt. Han kan også bli utvist fra skolen, skriver Fox News.

28 drept i Connecticut

På samme tid mandag ble de første ofrene etter skyteepisoden i Connecticut begravet.

Les mer: De første småbarna begraves

20 år gamle Adam Lanza skjøt og drepte 20 små barn og seks voksne ved skolen etter å ha drept sin egen mor. Lanza tok også fredag sitt eget liv.

Les mer: – Han gikk fra rom til rom og skjøt
Les også: – Kunne drept alle på skolen
Se: Her er drapsmannen: Blir beskrevet som et geni

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt