Hopp til innhold

100.000 i nettmøte med Obama

«Vil legalisering av marihuana bedre økonomien?» var blant spørsmålene president Barack Obama svarte på da han stilte til et verdensomspennende nettmøte i dag.

Barack Obama
Foto: MANDEL NGAN / AFP

Rundt 100.000 mennesker hadde sendt inn sine spørsmål, og 3,5 millioner stemmer på Internett avgjorde hvilke av de mange spørsmålene Obama skulle svare på.

Les: Nettmøte med Barack Obama

Fra marihuana til finanskrise

Da seilte spørsmålet om legalisering av marihuana vil bidra positivt på den økonomiske utviklingen i USA, opp som et av de utvalgte spørsmålene, og en lattermild president ga de undrende svar:

- Nei, jeg tror ikke det er en god strategi.

President Obama er den første amerikanske presidenten som har deltatt i et slikt nettmøte.

- I valgkampen lovet jeg å gjøre Det hvite hus mer åpent for folket, og dette er et ledd i å oppfylle det løftet, sa Obama til alle som fulgte ham via Internett og til de fremmøte "mannen i gata" som var invitert til å være til stede.

Les: - Obamas nettmøte er historisk

Men de fleste spørsmålene, både skriftlige og på små videosnutter, gikk på helsesystemet, utdannelsessystemet og den økonomiske situasjonen, og mange av amerikanerne som hadde sendt inn sine spørsmål, frykter for jobbene i det amerikanske arbeidsmarkedet.

- Flere vil miste jobben

Og Obama ba folk være forberedt på enda vanskeligere tider.

- Vi må være tålmodige og utholdende i arbeidet med å skape flere jobber, for jeg tror ikke at vi ennå har mistet alle jobbene vi vil komme til å miste i denne nedgangsperioden, svarte Obama.

Han sa også at han vil offentliggjøre tiltak for amerikansk bilindustri om få dager, men varslet samtidig at denne krisehjelpen vil avhenge av "smertelig" og "drastisk" omorganisering.

- Vi skal hjelpe dem, sa Obama. - Men hvis de ikke er villige til å foreta de endringene og omorganiseringene som er nødvendige, er jeg ikke villig til å bruke skattebetalernes penger til å rette opp.

To av selskapene i amerikansk bilindustri, GM og Chrysler, har bedt myndighetene om ytterligere krisehjelp i tillegg til lånene som ble gitt i desember i fjor.

SISTE NYTT

Siste nytt